Facebook a încheiat un acord cu News Corp pentru licențierea știrilor din Australia

Facebook a încheiat un acord cu compania mass-media a mogulului Ruper Murdoch, News Corp, pentru licențierea știrilor din Australia.

Înțelegerea, realizată în baza Codului de negociere media adoptat de legislativul australian, prevede ca Facebook să primească acces la conținutul media furnizat de publicațiile din portofoliul News Corp, precum The Daily Telegraph și Herald Sun in Victoria, conform The Verge.

„Acordul cu Facebook este un punct de reper în transformarea condițiilor comerciale pentru jurnalism și va avea un impact semnificativ și semnificativ asupra afacerilor noastre de știri australiene. Rupert și Lachlan Murdoch au condus o dezbatere globală, în timp ce alții din industria noastră au tăcut sau dormit, deoarece disfuncționalitatea digitală amenința să transforme jurnalismul într-o ordine de cerșetori”, a declarat Robert Thomson, CEO-ul News Corp.

Mai mult decât atât, directorul departamentului de parteneriate media din Australia și Noua Zeelandă al Facebook a explicat că „acordurile cu News Corp Australia și Sky News Australia înseamnă că oamenii de pe Facebook vor avea acces la articole premium și videoclipuri de ultimă oră din rețeaua de redacții naționale, metropolitane, rurale și suburbane a News Corp”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *