Un documentar HBO despre QAnon sugerează că liderul mișcării ar fi fiul patronului 8chan

”Q: Into The Storm”, documentarul marca HBO care va apărea duminica aceasta, își propune să afle mai multe despre mișcarea conspiraționistă care a cuprins rapid SUA și care s-a manifestat sporadic și în Europa.

Una dintre întrebările la care echipa HBO își propune să răspundă este cine se află în spatele QAnon, persoana care este identificată online sub username-ul ”Q”. Unul dintre numele vehiculate este al lui Ron Watkins, fiul celui care deținea defuncta platformă 8chan, conform The Independent.

Nu e prima oară când Ron Watkins sau tatăl său sunt suspectați că ar fi liderii mișcării. Programatorul care a construit 8chan, Frederick Brennan, a sugerat că bărbații ar avea legături cu Q, dar și că Watkins a cultivat conspirația Q pe forum ca o modalitate de a oferi mai multă putere politicii de dreapta din SUA.

Atât Ron, cât și tatăl său, au negat anterior că ar fi Q. În noiembrie, Ron Watkins a spus, în cadrul unui interviu acordat The Daily Beast: „Nu sunt Q și nu am avut niciodată corespondență privată cu Q”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *