Mai bine de jumătate dintre români au renunțat să se mai uite la știri, pentru că îi afectează

Mai bine de jumătate dintre români au renunțat să se mai uite la știri, din cauza sentimentului negativ ce le este produs – este doar unul dintre rezultatele celui mai recent studiu realizat de McCann Worldgroup, pe fondul războiului din Ucraina.

Analiza scoate la iveală că conflictul de peste graniță îi îngrijorează pe români din varii motive, precum numărul mare de victime (83%, faţă de 77% media globală) și situația economică (71%, faţă de 52% media globală). Respondenții studiului s-au declarat și mai pesimiști decât în trecut (73%), în timp ce 67% au spus ”te iubesc” mai des, scrie Paginademedia.ro.

Situația prin care trece Ucraina le-a afectat românilor și modul în care se raportează la informații. 52% au declarat că au renunţat să urmărească ştirile deoarece îi supără – mai mult decât orice altă țară europeană din studiu -, în timp ce 78% susțin că nu știu în ce informații pot avea încredere.

Există și o parte pozitivă: modul în care lumea s-a unit pentru a ajuta Ucraina i-a inspirat pe 91% dintre români, însă se remarcă și o nuanțare a modului în care opinia publică din România privește desfășurarea evenimentelor: 83% consideră că lucrurile sunt de fapt mai complicate decât încearcă mass media să prezinte conflictul, ca unul dintre ”eroi” și personaje negative. 75% dintre respondenți au simțit și o compasiune față de sportivii ruși, cărora sancțiunile nu le-au permis să participe la competiții, dar 75% dintre ei cred în continuare că Rusia ar trebui exclusă de pe toate scenele internaționale importante.

Sondajul relevă că respondenții sunt conștienți de amploarea momentului: 88% cred că lumea se va schimba definitiv în urma acestui conflict şi 88% dintre români se tem că lumea a ajuns la un punct de cotitură în istorie. Totodată, 85% dintre români sunt de accord că este primul râzboi pe care îl urmăresc în timp real pe rețelele sociale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *