„Mă amenință că mă vor ucide”. Un jurnalist turc relata în direct din Ierusalim când a fost luat în vizor de lunetiști

Un jurnalist turc a trăit un moment tensionat pentru orice lucrător media, în timp ce relata în direct din Ierusalim despre conflictul din interiorul Fâșiei Gaza. El a putut fi văzut cu puncte laser de la o lunetă pe față, în timp ce vorbea cu studioul într-o transmisiune în direct.

„Soldații israelieni au lasere pe puștile lor. Două lasere, unul pe fața mea, celălalt pe pieptul meu. Mă amenință că mă vor ucide”, a declarat în acel moment Mücahit Topçu, directorul de știri al Haber Global TV, potrivit site-ului turc independent de știri Bianet.

Din fericire, jurnalistul nu a fost rănit. Deși incidentul nu poate fi confirmat de MediaStandard în mod independent, Forțele de Apărare ale Israelului au un lung istoric de rănire și chiar ucidere a jurnaliștilor care își făceau doar meseria – cel mai cunoscut caz este cel al jurnalistei americane palestiniene Shireen Abu Akleh, care a fost împușcată în cap de către IDF în mai 2022, în timp ce purta o cască și o vestă cu inscripțiile PRESS.

Mücahit Topçu a distribuit ulterior imaginile pe contul său de socializare, subliniind caracterul nejustificat al amenințării.

„Nu există niciun motiv! Nu există nicio justificare! Atunci de ce? Pentru că le este frică, pentru că sunt vinovați. Ei își cunosc cel mai bine propriile crime! Și sunt speriați! Dar frica nu are niciun beneficiu în fața destinului!”, a spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *