Elon Musk ar putea să depună mărturie în fața Parlamentului European, cu privire la achiziția Twitter

Deputații europeni vor ca Elon Musk să vină în fața Parlamentului European pentru a vorbi despre achiziția Twitter și despre planurile de viitor pe care miliardarul le are pentru platforma de socializare.

Sophie in’t Veld, europarlamentar și unul dintre cei mai importanții membrii ai Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne, a declarat pentru Bloomberg că Elon Musk ar trebui să depună declarații în fața Parlamentului European pentru a oferi asigurări că nu va face din Twitter o platformă care să amenințe valorile democratice.

Principala îngrijorare, împărtășită și de agenții de publicitate care au decis să-și oprească reclamele de pe Twitter, se referă la amplificarea incitării la ură și violență, dar și a dezinformării. Toate acestea din cauza unei moderări mai laxe pe care Musk a declarat, în trecut, că o preferă.

Mai întâi vrem să știm: Are într-adevăr de gând să joace după reguli, să respecte legile europene? Cred că vrem, de asemenea, să fim asigurați că Twitter nu va fi, să spunem, o amenințare la adresa democrației”, a spus europarlamentara pentru Bloomberg.

După ce Musk a preluat oficial Twitter, comisarul european pentru piața internă, Thierry Breton, a reacționat și i-a transmis miliardarului că Twitter va funcționa în UE atât timp cât va respecta legislația blocului comunitar, facând aluzie la pachetul de legi DSA, care reglementează conținutul marilor platforme digitale.

Declarația europarlamentarei vine în urma celor făcute de Joe Biden, care a dat de înțeles că administrația prezidențială din SUA ar fi interesată să investigheze relațiile pe care Musk le are cu guvernele altor țări, relații încheiate pentru a-și asigura suficiente fonduri ca să cumpere Twitter.

Zilele acestea, toată lumea e cu ochii pe platforma de socializare deținută de miliardar, însă această atenție se extinde și la instituțiile guvernamentale de reglementare care vor să se asigure că schimbările anunțate de Musk nu vor afecta negativ conținutul de pe Twitter.

1 Comentariu

  1. UE e condusa de coalitii de socialisti progresisti, o miscare de extrema stanga – care considera ca democratia inseamna un sistem care elimina non-progresistii prin definantare si procese de „democratie”, libertatea de presa inseamna ca vocile ne-progresiste sunt eliminate in spiritul „garantarii libertatii presei”. Progresistii sunt similari comunistilor din secolul XX.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *