Apple dezvoltă un chatbot AI similar cu ChatGPT

Gigantul american lucrează la dezvoltarea unui program de inteligență artificială similar cu popularul ChatGPT. Chatbotul este menit să rivalizeze direct cu OpenAI și Google, însă compania nu are o dată de lansare confirmată.

Intern, proiectul este denumit „Apple GPT” și, conform Bloomberg, mai multe detalii despre acesta ar putea fi dezvăluite de-abia anul viitor. Apple, conform surselor citate de ziarul american, nu ar avea o strategie pusă la punct pentru prezentarea oficială către consumatori.

Programul a fost dezvoltat la finalul anului trecut, iar acum este folosit de mai mulți angajați ai companiei. Extinderea folosirii „Apple GPT”, însă, necesită o permisiune specială din cauza unor îngrijorări legate de securitate. De asemenea, acesta nu poate fi folosit pentru a dezvolta funcții destinate utilizatorilor serviciilor Apple.

Sursele afirmă că programul este foarte similar cu ChatGPT și Bard, însă nu poate fi făcut public deocamdată pentru că interfața este una simplă menită să ajute angajații în diferite sarcini de rutină.

Dintre toți jucătorii importanți din sectorul Big Tech, Apple este singura compania care a părut că pierde trendul inteligenței artificială. După ce Microsoft, Google și, cel mai recent, Meta, va fi rândul Apple să arate ce poate oferi când vine vorba de programe AI.

Apple este o companie ce nu se grăbește să urmeze trenduri pentru a oferi produse sau servicii de calitate. Exemplu recent al căștilor VR/AR demonstrează cel mai bine acest lucru. Meta a dominat ani la rândul discuția despre această tehnologie și chiar mai mult în ultimul an, de când metaverse-ul a devenit unul dintre scopurile esențiale ale lui Mark Zuckerberg.

În ieșirile publice, Apple s-a ținut departe de metaverse, însă, anul acesta, și-a prezentat căștile capabile să aducă acest concept mai aproape de realizare. Cu o mulțime de senzori și un design interesant, Apple a reușit să convingă publicul că tehnologia VR/AR nu va dispărea curând.

Rămâne de văzut dacă vor reuși să uimească și cu „Apple GPT”. Departamentul companiei dedicat dezvoltării inteigenței artificiale este într-o continuă creștere, iar Bloomberg afirmă că, în curând, acesta va trasa strategia oficială a Apple cu privire la dezvoltarea programelor AI.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *