Ludovic Orban, detalii despre decretarea stării de urgență: ”Vom lua doar acele măsuri care sunt absolut necesare”

În contextul în care președintele Klaus Iohannis a anunţat sâmbătă că va decreta starea de urgenţă la începutul săptămânii, Ludovic Orban a oferit mai multe detalii privind măsurile adoptate de autorităţi.

Premierul ales recent a subliniat că numărul mic de îmbolnăviri este datorat măsurilor de prevenție pe care România le-a adoptat: ”În România, răspândirea s-a realizat mult mai încet, iar numărul de cazuri este încă relativ mic (…) Este cea mai bună dovadă că măsurile luate au fost eficiente, chiar dacă au părut severe la momentul respectiv”.

În ceea ce privește starea de urgență, Orban susține că ea este necesară pentru a facilita achiziționarea produselor medicale, necesare în lupta împotriva COVID-19.

”Vreau să asigur că vom lua doar acele măsuri care sunt absolut necesare E o nevoie acută de materiale, echipamente, substanțe, medicamente – acum se obțin foarte dificil. Avem nevoie de proceduri de achiziții rapide prin negociere directă ca să obținem astfel de echipamente necesare pentru lupta împotriva noului coronavirus”, a mai spus Orban.

Mai mult decât atât, măsura prezentată sâmbătă de Klaus Iohannis va viza și oprirea creșterii prețurilor la produsele aflate la foarte mare căutare în această perioadă, cum ar fi măștile medicinale, alcoolul sanitar, dezinfectanții și așa mai departe: ”O altă măsură care este posibil a fi luată este măsura de a limita creșterile prețurilor la medicamente și la alte produse care sunt foarte căutate în momentul de față”.

Totuși, întrebat de un jurnalist dacă decretul va conține și limitarea libertății de circulație, prim-ministrul proaspăt ales a afirmat că măsurile vor fi prezentate de președintele Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *