Cum a murit un copil bolnav de gripă din cauza sfaturilor date pe un grup anti-vaccin de pe Facebook

Un copil din statul american California a murit, ca urmare a sfaturilor primite de mama sa pe un grup de pe Facebook anti-vaccin.

Băiatul, în vârstă de 4 ani, era bolnav de gripă iar mama acestuia a întrebat pe un grup de pe rețeaua de socializare ce ar trebui să facă. Femeia notează, în postarea ei, că medicul a prescris pentru toată lumea din casă un medicament antiviral, în contextul în care doi dintre cei patru copii erau bolnavi, informează CNBC.

Mama copiilor a mai precizat că, deși nu a luat tratamentul prescris de cadrul medical, le dădea celor mici leacuri naturale – ulei de mentă, vitamina C și lavanda, care nu au niciun efect asupra gripei. Din cele 45 de comentarii, cât a strâns postarea, niciunul nu îi sugera femeii să caute atenție medicală.

În cele din urmă, copilul a fost spitalizat și a murit patru zile mai târziu.

„Aceasta este o tragedie, iar gândurile noastre sunt cu familia lui și cu cei dragi. Nu dorim dezinformarea privind vaccinul pe Facebook, motiv pentru care lucrăm din greu pentru a reduce fenomenul peste tot pe platformă, inclusiv în grupuri private”, a spus un reprezentant al Facebook, conform sursei citate.

Totuși, compania lui Mark Zuckerberg a renunțat să interzică grupurile anti-vaccin, invocând o neliniște de a fi ”arbitrul adevărului”.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *