Un jurnalist palestinian a fost ucis în casa sa de un bombardament israelian

Jurnalistul palestinian Rushdi Sarraj a fost ucis într-un atac israelian asupra locuinței sale din Gaza, potrivit jurnaliștilor locali și colegilor săi.

Anunțul a fost făcut pe Instagram de unul dintre prietenii săi, fotojurnalistul internațional Wissam Nassar.

Prietenul meu apropiat, Rushdi Sarraj, a fost ucis într-un bombardament israelian asupra casei sale. Era un fotojurnalist și regizor talentat care spunea în mod creativ poveștile locuitorilor din Gaza aflați în război și sub asediu. Fie ca tu să te odihnești în pace. Te rog să le amintiști de mine tuturor jurnaliștilor din ceruri, pe care Israelul i-a ucis”, se arată în postarea de pe Instagram.

Împreună cu postarea, au fost atașate și mai multe fotografii cu Rushdi Sarraj în diferite ipostaze, inclusiv atunci când lucra ca jurnalist.

De asemenea, presa locală relatează că fotografia cu cadavrul lucrătorului media într-un sac a fost distribuită de alți prieteni pentru a atrage atenția asupra impactului pe care bombardamentele israeliene asupra Gaza îl au asupra civililor.

Sindicatul Jurnaliștilor Palestinieni (PJS) a raportat că Rushdi Sarraj este cea mai recentă victimă dintre cei 18 jurnaliști care și-au pierdut viața de la 7 octombrie. Armata israeliană a lansat atunci operațiunea „Spadele de fier” împotriva țintelor Hamas din Fâșia Gaza. Cel puțin 4.651 de palestinieni, dintre care 1.873 de copii, au fost uciși în atacurile israeliene din Gaza. În Israel, 1.400 de persoane au murit din cauza atacurilor Hamas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *