Navalnîi susține că se află într-un „lagăr de concentrare”: Cineva de la etaj a citit ”1984” și a spus: «Să o facem»

Opozantul lui Vladimir Putin, Aleksei Navalnîi, a publicat prima poză cu el de când a fost arestat. Într-o postare pe Instagram, acesta susține că a fost mutat într-un „lagăr de concentrare” la 100 de km de Moscova.

„Trebuie să recunosc că sistemul penitenciar rus a reuşit să mă surprindă. Nu am crezut că se poate construi un lagăr de concentrare la 100 km de Moscova, scrie politicianul anticorupţie. Alături de postarea sa, acesta a publicat și o fotografie în care apare cu părul ras. E neclar momentul în care poza a fost realizată, conform The Guardian.

„Trei lucruri continuă să mă surprindă: cerul înstelat de deasupra noastră, imperativul categoric (o lege care trebuie respectată necondiţionat şi este justificată ca scop în sine) din forul interior al fiecăruia şi senzaţia incredibilă de a-ţi trece mâna peste capul tocmai ras”, a mai spus Navalnîi.

Politicianul mai afirmă că orice mișcare este atent urmărită prin camerele de supraveghere iar „cea mai mică încălcare duce la un raport. „Cred că cineva de la etaj a citit romanul ”1984” al lui Orwell și a spus: «Da, super. Să o facem. Educație prin dezumanizare»”, a adăugat el.

Totuși, Navalnîi a spus că nu a văzut încă indicii de violență în colonie, dar din cauza „poziției tensionate a condamnaților”, el ar putea „crede cu ușurință” rapoartele anterioare de brutalitate.

Tratamentele inumane de la Colonia Penitenciară nr. 2 

Navalnîi se referă la Colonia Penitenciară nr. 2 de la periferia oraşului Pokrov, în regiunea Vladimir. Foști deținuți au descris tratamentele aplicate ca fiind extrem de dure, deținuții fiind obligați să muncească pentru un salariu mic (mare parte se duce la stat, pentru a acoperi cheltuielile de cazare) și mult prea multe ore de muncă, descrie France24.

„Ești forțat să faci lucruri pe care nu le-ați face niciodată în viața normală. Ți se interzice să vorbești cu alți condamnați. Te obligă să asculți lista cu numele angajaților. Ești în picioare toată ziua, de la 6 dimineața până la 22:00. Nu ai voie să te așezi. Nu îți permit să citești, nu îți permiți să scrii o scrisoare. Poate dura două săptămâni, poate dura trei săptămâni”, a explicat un fost condamnat, Konstantin Kotov, pentru CNN.

Avocații lui Navalnîi au încercat să afle încă de la condamnarea sa unde își va ispăși pedeapsa de doi ani, însă informațiile primite nu au fost concludente. Presa internațională a mai vorbit și la începutul acestei luni despre Colonia Penitenciară nr. 2 și posibilitatea ca opozantul lui Putin să se afle acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *