Jurnaliștii TVR, prinși într-un schimb de focuri în timp ce relatau din Ucraina

Echipa postului național de televiziune a fost prinsă într-un schimb de focuri între forțele ucrainene și cele ruse. Conform informațiilor furnizate chiar de aceștia, se pregăteau să filmeze un nou reportaj atunci când au început bombardamentele.

Sunt bombardamente puternice chiar în acest moment, iar militarii ne-au spus să stăm culcați pe jos. Acum trebuie să plecăm. Ne-au spus să plecăm imediat”, relata Alex Costache, aflat la pământ, lângă roata mașinii.

Scena a fost relatată și de ghidul – numit și fixer – care-i însoțea pe jurnaliști, Andrei Kovalenko: „Eram la intrarea în oraşul Kupiansk, au fost fouă explozii, foarte aproape de noi. Poate la o distanţă de 20 – 25 de metri de noi. Am văzut explozia în pădure”.

După ce s-au îndepărtat de pericol, jurnalistul Alex Costache a descris mai bine șirul evenimentelor. El susține că instinctul i-a spus să se ducă spre mașină, care însă nu i-a dat un sentiment deplin de siguranță.

Trebuie să recunosc, m-a cuprins frica în acel moment, pentru că nu știam câte lovituri vor mai fi și dacă ne va nimeri vreuna. Am alergat instinctiv către mașină, iar militarii au strigat către noi să ne aruncăm pe burtă, ceea ce am și făcut, lângă roată.

Acolo cumva m-am simțit mai în siguranță, dar în continuare nu știam ce să facem. Militarii au strigat din nou la noi să plecăm – au strigat înjurând să plecăm mai repede de acolo, ceea ce am și făcut. Eram la intrarea în Kupiansk, iar armata nu ne-a lăsat să intrăm pentru că erau bombardamente. Noi eram cam amărâți din cauza acestui lucru, dar până la urmă am înțeles de ce nu am fost lăsați”, a adăugat reporterul.

Kupiansk este una dintre multele așezări care ar fi fost eliberate în ultimele săptămâni de armata ucraineană, fiind considerat a fi un punct strategic pentru ruși.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *