Redactorul-șef al ziarului pro-Kremlin Komsomolskaya Pravda a murit în timpul unei călătătorii de afaceri

Redactorul-șef al ziarului pro-Kremlin Komsomolskaya Pravda a murit în timpul unei călătorii de afaceri, în estul Rusiei. Cauza morții lui Vladimir Sungorkin încă nu a fost determinată.

Publicația la care acesta lucra este unul dintre ziarele preferate ale liderului rus, Vladimir Putin, care nu a ascuns acest fapt. Într-o declarație publică emisă miercuri, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a catalogat decesul lui Sungorkin drept o pierdere și a anunțat că Putin se va adresa într-un mesaj prietenilor și familiei redactorului-șef, relatează Digi24.ro, citând Newsweek.

„Este o mare pierdere. Este o veste tristă, din păcate, Sungorkin a murit. L-am cunoscut foarte bine”, a spus Peskov, care a transmis condoleanțe apropiaților acestuia în numele Kremlinului.

Se crede că Vladimir Sungorkin a suferit un atac vascular cerebral, informație făcută publică de Alexander Gamov, care lucra la rândul său la tabloid. Pe contul de Telegram al Komsomolskaya Pravda, moartea acestuia a fost descrisă ca fiind „subită”. Mai mult, a fost dezvăluit că acesta se afla în Khabarovsk cu scopul de a aduna informații pentru o carte.

Ultimele clipe ale aliatului lui Putin au fost descrise de un al coleg de la tabloid, care îl însoțea: „S-a întâmplat absolut brusc, nu s-a prefigurat nimic. Ne aflam în satul Roshchino. Mergeam cu mașina, ne îndreptam deja spre Khabarovsk, plănuisem să ajungem acolo în seara zilei de astăzi, iar de acolo la Moscova. Totul era bine”.

„Trei minute mai târziu, Vladimir a început să se sufoce. L-am scos afară pentru a lua aer curat, era deja inconștient… Nimic nu l-a ajutat. Medicul care a făcut examinarea inițială a spus că, aparent, a fost un atac cerebral. Dar aceasta este concluzia inițială”, a scris colegul său într-un reportaj pentru KP.

Tabloidul, preferatul lui Putin

Ziarul a fost înființat în 1925 și a fost lăudat în mai multe situații de Vladimir Putin. Cu ocazia împlinirii a 95 de ani de la înființarea publicației, liderul de la Kremlin a afirmat: „Legendara Komsomolka a parcurs un lung drum creativ în acești ani și a scris pagini strălucite de neuitat în istoria presei rusești”. 

„Este esențial ca actualul personal al ziarului să transmită aceste tradiții din generație în generație și să se străduiască să păstreze poziția de vârf a ziarului pe piața media din Rusia”, a mai spus Putin, la același eveniment din 2020.

De când și-a început cariera, în 1976, și până la moartea sa, Vladimir Sungorkin a lucrat la Komsomolskaya Pravda tot timpul – acesta a făcut o singură pauză, din 1981 și până în 1985, când a fost corespondent pentru ziarul Sovetskaya Rossiya.

În necrologul acestuia, redacția Komsomolskaia Pravda l-a descris pe Sungorkin ca având începuturi umile înainte de a transforma ziarul într-un „imperiu măreț”, numindu-l „un simbol al noului jurnalism național”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *