Declarațiile Kremlinului susțin scenariul expus de Belarus. Vladimir Putin se va întâlni joi cu Lukașenko

La trei zile după arestarea jurnalistului Roman Protasevici, în vederea condamnării sale pentru articole de presă critice la adresa regimului lui Lukașenko, contestatul lider de stat a făcut primele declarații pentru a dezminți aparentele diversiuni folosite de Belarus.

Aleksandr Lukașenko spune că „este o minciuna totală că avionul a fost forțat să aterizeze”, insistând că autoritățile din Belarus au primit o amenințare cu bomba din Elveția și au acționat doar în interesul pasagerilor.

Întrebat despre această afirmație, un reprezentant al Ministerului de Externe al Elveției a declarat miercuri către CBS News că autoritățile elvețiene „nu știau de o amenințare cu bomba asupra zborului Ryanair Atena-Vilnius. Prin urmare, nu a existat niciun anunț din partea autorităților elvețiene cu privire la această chestiune. autoritățile bieloruse.” 

În susținerea afirmațiilor lui Lukașenko, Kremlinul a afirmat că „nu există niciun motiv de a nu crede declarațiile liderilor belaruși”, relatează AFP, citată de Agerpres. Totodată a fost anunțată o întâlnire oficială între Vladimir Putin și omologul său belarus, pe 27 mai în oraşul Soci din Rusia.

Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a expus o poziţie contrară celor transmite de statele UE şi de SUA, care acuză Minskul că a organizat o intervenție înscenată pentru a aresta un critic al regimului contestat  cu vehemență din septembrie 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *