Achiziția Twitter va fi încheiată până vineri, spune Elon Musk

Într-o videoconferință cu reprezentanții băncilor care îi împrumută o parte din banii necesari pentru a cumpăra Twitter, Elon Musk le-a spus că va achiziționa compania până vineri.

Băncile se pregătesc acum pentru semnarea documentelor finale de creditare înainte să-i trimită banii miliardarului, conform unor surse citate de Bloomberg. Din cele 44 de miliarde de dolari necesari, creditele bancare acoperă 13 miliarde, iar Musk le-a promis că le va ajuta să acopere datoria după ce achiziția este terminată. Un gest de bună-voință după luni de zile de răzgândiri și scandaluri, care au pus sub semnul întrebării toate angajamentele financiare din spatele cumpărării Twitter.

Surse apropiate de conducerea companiei, citate de Financial Times, spun că și Twitter se așteaptă ca totul să fie finalizat vineri, iar piața a reacționat aproape imediat, acțiunile platformei crescând la 52.92 de dolari per unitate, aproape de nivelul din aprilie atunci când Musk a început procesul de cumpărare.

Anunțul lui Musk vine pe fondul deciziei curții care anchetează litigiul dintre el și Twitter, care a spus că achiziția trebuie făcută până pe 28 octombrie. După multe nereușite în fața instanței, dar și în fața celor care îl ajută să cumpere Twitter, Musk pare gata să înceteze să se mai sustragă anagajamentului de achiziționare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *