Irlanda lansează o anchetă asupra Facebook după scurgerea datelor a 530 de milioane de utilizatori

Autoritatea irlandeză pentru reglementarea folosirii datelor cu caracter personal a lansat o anchetă ce vizează Facebook, după ce s-a descoperit că datele a 530 de milioane de utilizatori au fost expuse pe un site.

Comisia pentru protecția datelor a confirmat la jumătatea acestei săptămâni că Facebook se află în vizorul său, afirmând și că autoritatea a discutat cu compania americană „în legătură cu această problemă raportată, ridicând întrebări cu privire la conformitatea GDPR la care Facebook Ireland a furnizat mai multe răspunsuri”, a declarat autoritatea într-un comunicat, conform Euronews.

Mai mult decât atât, compania de pe Silicon Valley răspunde Comisiei irlandeze cu privire la datele utilizatorilor din UE, întrucât sediul european al Facebook este în Dublin.

După ce Business Insider a descoperit că informațiile personale ale celor 530 de milioane de utilizatori sunt disponibile pe un site folosit de hackeri, Facebook a recunoscut breșa, spunând că „actorii răuvoitori” sunt responsabili, dar că aceasta nu este nouă.

Compania americană a adăugat că materialul piratat nu include informații financiare, informații despre sănătate sau parole, dar și că au luat măsuri pentru a preveni încălcări similare în viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *