Lui Elon Musk nu-i place un site? Nicio problemă: Twitter pare să întârzie deschiderea linkurilor cu cinci secunde

Dacă șeful spune, șeful primește – se pare că Twitter, numit acum X, funcționează în acest fel de când Elon Musk a preluat conducerea. Un raport realizat de Washington Post susține că știrile critice și aplicațiile concurente deschise prin Twitter sunt încetinite intenționat de aplicație.

Mai exact, Twitter pare să aplice o întârziere de cinci secunde – un proces cunoscut sub numele de throttling – site-urilor care fie sunt concurente, precum Instagram și Blue Sky, fie au fost critice la adresa lui Elon Musk în trecut – cum ar fi New York Times sau Reuters, relatează The Guardian.

Această ipoteză a fost testată de Washington Post, care a constatat că site-urile menționate anterior se deschideau cu un ecran negru gol, care dura câteva secunde înainte de a deschide site-ul solicitat.

Cu toate acestea, problema părea să apară doar la URL-urile prescurtate prin intermediul serviciului t.co.

Până marți după-amiază, problema părea să fie rezolvată, linkurile deschizându-se în decurs de o secundă de la click. Până acum, X nu a venit public cu o explicație.

Acest tip de mișcare nu este în mod necesar o surpriză din partea lui Elon Musk. În trecut, el a catalogat BBC și NPR drept „mass-media afiliată statului”, ceea ce s-a regăsit ulterior printre motivele pentru care NPR a decis să părăsească Twitter.

Mai mult, atunci când Substack, o platformă independentă de publicare de conținut, a anunțat o nouă funcție, „Substack Notes”, care oferea o experiență asemănătoare cu cea de pe Twitter pentru autorii newsletter-urilor și cititorii acestora, Twitter a început să marcheze linkurile către Substack ca fiind nesigure.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *