Legea care obligă giganții tehnologici să-și deschidă filiale în Rusia, promulgată de Putin

Moscova continuă să adopte măsuri prin care să controleze activitatea rețelelor de socializare în Rusia. Cea mai recentă mișcare a Kremlinului este promulgarea legii care obligă giganții tehnologici să-și deschidă filiale în Rusia.

Președintel Vladimir Putin a semnat joi legea, conform unui document publicat joi de către site-ul informaţiilor juridice guvernamentale. Astfel, rețele de socializare precum Facebook, Twitter și TikTok, platforme de mesagerie precum WhatsApp și Telegram, dar și platformele de gaming ca Steam vor trebui să-și deschidă filiale în Rusia, conform G4Media.

Legea afirmă că reprezentarea locală este necesară pentru a respecta nevoile și dorințele cetățenilor ruși, dar și pentru a pune în practică deciziile autorităților și ale instanțelor.

Presa străină a descris măsura ca fiind o nouă încercare a Kremlinului de a forța rețelele de socializare și alte platforme să șteargă conținutul critic la adresa lui Putin. Anterior, mai multe platforme de social media au fost sancționate cu amenzi pentru că n-au eliminat postările indicat de autoritatea rusă pentru reglementarea conținutului online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *