Juncker și Soros, persoanjele unei noi campanii de dezinformare orchestrată de Orban. Reacțiile Comisiei Europene
Istoria lui Viktor Orban cu miliardarul George Soros este una lungă – Mediastandard.ro a scris în luna august că istoria celor doi datează încă din 1989, când actualul premier maghiar a primit o bursă de studii de la filantrop – însă în cea mai mare parte a timpului, acesta din urmă a fost ținta unor campanii de dezinformare.
”Mărul discordiei” a fost politica anti-migranți a lui Orban, căruia Soros s-a opus de-a lungul timpului. În prezent, o nouă campanie îl vizează nu numai pe omul de afaceri, ci și pe președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, conform Reuters.
Cei doi apar zâmbind într-un colaj foto de pe platforma de socializare Facebook. Alături de pozele lor se regăsește și textul “Ai dreptul să ştii ce îţi pregăteşte Bruxellesul!”.
Pe scurt, Comisia Europeană este acuzată de către Cabinetul Orban că ar intenționa adoptarea unor cote obligatorii de relocare a migranţilor, să slăbească dreptul statelor membre de a-şi proteja frontiera şi să faciliteze sosirile migranţilor printr-o ‘viză de migraţie’.
Atacurile premierului Ungariei la adresa miliardului au început în 2015, odată cu criza refugiaților, însă nici UE n-a scăpat de campaniile orchestrate de formațiunea politică condusă de Orban: într-un video făcut sub sloganul ”Revoltător!”, Fidesz afirmă că Uniunea Europeană încearcă să modifice politica dură a Ungariei cu privire la libera circulație, și încheie spunând: ”O organizație fondată de George Soros intentează un proces împotriva patriei noastre, în favoarea Bruxelles-ului”.
Reacția oficialilor europeni n-a întârziat să apară. Într-o conferință de presă, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene a afirmat că Budapesta foloseşte ”ştiri false şi dezinformări”: “Campania guvernului ungar este lipsită de credibilitate. Este şocant că o astfel de teorie a conspiraţiei absurdă a ajuns în mainstream atât de mult”.
“Nu este adevărat că UE subminează protecţia naţională a graniţelor. Chiar dimpotrivă. Şi nu există niciun plan privind aşa-numitele vize umanitare. Statele membre decid până la ce nivel vor să accepte migraţia legală”, a adăugat Margaritis Schinas.
Articole asemănătoare
Whistleblower-ul Twitter, chemat în fața Senatului american
Platformele digitale trebuie să elimine conținutul terorist într-o oră
Microsoft continuă să fie ținta preferată a hackerilor ruși
Premierul Israelului o ia pe urma lui Trump. Un jurnalist, ținta atacurilor lui Netanyahu
Tehnologia Amazon de recunoaștere facială a confundat 100 de politicieni cu persoane condamnate