Facebook are planuri mari cu WhatsApp: transferuri cu criptomonedă

Cu toate că sfârșitul anului 2018 se apropie cu pași repezi, numărul de scandaluri în care Facebook se află creste de la o zi la alta.

De data aceasta este vorba despre planurile companiei cu Whatsapp, aplicația pe care compania lui Mark Zuckerberg a cumparat-o în urmă cu câțiva ani, și care s-a aflat – și ea – în mijlocul a câteva controverse, precum valul de fake news distribuit prin intermediul acesteia sau pornografia infantilă criptată.

Publicația Bloomberg a aflat de la surse apropiate de gigantul american că Facebook ia în considerare introducerea unei criptomonede, care va putea fi transferată prin intermediul Whatsapp: “Compania dezvoltă un tip de monedă stabilă – un tip de monedă digitală cuplată cu dolarul american – pentru a minimiza volatilitatea, a declarat oamenii care au cerut să nu fie identificați vorbind despre planurile interne. Facebook este departe de a elibera moneda, pentru că încă mai lucrează la strategie, inclusiv un plan de păstrare a activelor de custodie sau valutele regulate care ar fi păstrate pentru a proteja valoarea lemnului stabil, au spus oamenii”, scrie Bloomberg, conform Gizmodo.

E foarte probabil ca acest nou feature să nu apară prea curând, în contextul în care chiar un purtător de cuvânt al companiei a afirmat că “Facebook explorează modalități de a exploata puterea tehnologiei blockchain”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *