India: WhatsApp speră să combată știrile false printr-un serviciu de fact-check


Alexandra Minea
India: WhatsApp speră să combată știrile...

Problemele WhatsApp cu știrile false nu au dispărut, însă compania speră ca fenomenul să fie diminuat prin lansarea unui nou serviciu.

Aplicația cumpărată în urma cu mai mulți ani de către Facebook pune la dispoziție un serviciu de fact-checking în India, care se apropie cu repeziciune de alegerile naționale, conform News24.

WhatsApp a afirmat la începutul săptămânii trecute că lucrează cu o firmă locală Proto pentru a clasifica mesajele trimise serviciului de către utilizatori drept adevărate, false, înșelătoare sau contestate. Ei vor construi, de asemenea, o bază de date cu un astfel de conținut pentru a înțelege mai bine informația dezinformată.

India este una dintre țările cele mai afectate de fake news. Spre deosebire de Occident, unde fenomenul este propagat mai ales prin platforme de socializare ca Facebook sau Twitter, în India cel mai răspândit serviciu este WhatsApp – având aproximativ 200 de milioane de utilizatori.

Arată comentariile (0)

Comentarii

Articole asemănătoare

Noutăți

Inițiativa ”Fără penali în funcții publice”, a strâns 1 milion de semnături

Inițiativa Fără Penali în funcții publice a strâns un milion de semnături, anunță USR într-un comunicat de presă. Acestea...

Adăugat pe de Robert Manea
Noutăți

Un tânăr turc folosea fake news pentru a se răzbuna pe familie, pe avocat și pe șase judecători

Un tânăr din Turcia a fost dat în judecată pe un motiv neobișnuit: tatăl acestuia susține că fiul său a creea o schemă a...

Adăugat pe de Alexandra Minea