Facebook a identificat o nouă campanie de influențare la nivel politic în Statele Unite. Rusia, principala suspectă

Facebook a anunțat marți, 31 iulie, că a identificat o nouă campanie coordonată de influențare politică în Statele Unite, cu zeci de conturi și pagini false, suspectate că s-au angajat în activități politice înainte de alegerile parlamentare parțiale din noiembrie 2018.

Compania le-a comunicat membrilor Congresului SUA, într-o serie de discuții care au avut loc în această săptămână , că a detectat o campanie de influențare pe Facebook și Instagram, în urma unor investigații în curs cu privire la ingerințele în alegeri. Astfel, Rusia este suspectată de o nouă ingerință, asemănătoare celei din timpul alegerilor prezidențiale din 2016. „Suntem încă în stadiile incipiente ale investigației și nu avem dovezile necesare – inclusiv cine ar putea fi în spatele acestei campanii”, a spus compania într-un comunicat de presă transmis de New York Times. În total, 8 pagini de Facebook, 17 profile de Facebook și 7 conturi de Instagram au fost identificate ca fiind parte a acestei campanii coordonate.

Facebook a descoperit activitatea coordonată în jurul unor aspecte precum organizarea unor mișcări sociale extremiste precum al doilea marș al naționaliștilor, după cel din Charlottesville organizat în 2017. Concret, o pagină numită „Resisters”, care a interacționat cu un cont al Agenției de Cercetare pe Internet (agenție acuzată că s-a amestecat în alegerile prezidențiale din 2016, din SUA) în 2017, a creat un eveniment numit „No Unite the Right 2 — DC” pentru a creat o contra-manifestație la adunarea naționaliștilor albi, programată în august la Washington.

ecommercedailynews.com

Totodată, activitatea coordonată a fost detectată în jurul unei campanii pe social media, #AbolishICE, care urmărește încetarea activității Serviciului pentru Imigrație și Control al Frontierelor. Luna aceasta, principalul responsabil pentru securitatea cibernetică de la Facebook, Nathaniel Gleicher, a declarat că: „știm că rușii, dar și alți actori vor continua să folosească platforma noastră în timpul alegerilor parțiale”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *