Facebook a cheltuit 23 de milioane de dolari pentru securitatea lui Mark Zuckerberg în 2020

În 2020, Facebook a cheltuit peste 23 de milioane de dolari pentru securitatea CEO-ului companiei, Mark Zuckerberg, se arată într-un document depus în cadrul Comisiei SUA pentru Bursă și Valori Mobiliare.

Costurile de protejare a lui Zuckerberg și a familiei sale au crescut în decursul anului trecut, pe fondul protocoalelor anti-Covid adoptate, însă au fost majorate și cheltuielile pentru personalul de securitate, conform The Verge.

„El este sinonim cu Facebook și, ca rezultat, sentimentul negativ cu privire la compania noastră este direct asociat cu, și adesea transferat către, domnul Zuckerberg”, se arată în documentul proxy.

Documentul – care furnizează informații acționarilor astfel încât aceștia să poată lua decizii în cunoștință de cauză cu privire la acțiunile pe care le dețin – arată că aceste costuri sunt justificate, în viziunea Comitetului de compensare, nominalizare și guvernare, date fiind amenințările primite, dar și că „Zuckerberg a solicitat să primească doar 1 USD în salariu anual și nu primește nicio plată de bonus, premii de capital propriu sau alte compensații stimulative”. 

Nu în ultimul rând, Facebook va propune în cadrul ședinței acționarilor de pe 26 mai ca toți directorii non-angajați să primească personal de securitate din când în când. Compania afirmă că o astfel de măsură este necesară, în contextul „controlului continuu cu care se confruntă directorii noștri ca urmare a serviciului lor în consiliul nostru de administrație”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *