China lansează o ”linie verde” pentru reclamarea celor care critică Partidul Comunist pe internet

Chinezii care fac afirmații negative pe internet la adresa Partidului Comunist vor putea fi reclamați de concetățeni prin intermediul unei ”linii verde”.

Linia va permite cetățenilor să raporteze alți utilizatori de internet care se abat de la narativul oficial privind istoria partidului, care atacă conducerea și politicile publice, defăimează eroii naționali și „neagă excelența culturii socialiste avansate”, se arată într-o notificare publicată vineri de Administrația Ciberspațială a Chinei (CAC), conform The Guardian.

Măsura a fost adoptată după ce instituția a descoperit că există persoane care „au răspândit on-line denaturări istorice nihiliste, denaturând, denigrând și negând istoria partidului”. „Sperăm că majoritatea utilizatorilor de internet își vor juca în mod activ rolul în supravegherea societății (…) și vor raporta cu entuziasm informații dăunătoare”, mai afirmă comunicatul.

Totuși, notificarea CAC nu indică și la ce pedepse vor fi supuși cei raportați prin intermediul liniei telefonice, însă China are deja legislație care reglementează criticarea online a regimului, a istoriei țării sau a politicilor publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *