Propaganda rusă salută perspectiva ca Mircea Diaconu să fie candidatul PSD la prezidențiale

Sputnik Moldova, site de propagandă în limba română al Kremlinului, a promovat intens declarațiile europarlamentarului Mircea Diaconu în care acesta acuza că Bruxelles-ul vrea să șteargă indentitatea creștină a Europei. Această temă este folosită intens de Kremlin pentru a sabota unitatea UE. Astfel, vestea că Mircea Diaconu ar putea candida la prezidențiale cu susținerea PSD-ALDE a fost bine primită de Sputnik.

Oficiosul Rusiei l-a lăudat pe Diaconu ca fiind ”un om de cultură și politician rafinat, cu o experiență considerabilă – atât în Parlamentul României cât și la Bruxelles, dar și ca ministru”.

”Mircea Diaconu are notorietate uriașă, nu există controverse în trecutul său, dar poate cel mai important – este o figură perfectă pentru electoratul PSD – atât cel din zona rurală și mic urbană, cât și de cel peste 45 de ani.

Așa cum spuneam, Diaconu este un om politic experimentat, care a ajuns în cel mai înalt for european prin propriile puteri – ajutat de mass media, nu de vreun partid! – și unde, atenție, a fost singurul care a primit un ”supranume”! (…)

Concluzie: da, Mircea Diaconu este cel mai potrivit candidat pentru PSD post Dragnea, e o personalitate de prim rang, un om de cultură apărător pe plan internațional al valorilor românești și europene, e un om politic experimentat, un patriot care nu poate fi acuzat de excese și nu poate fi asociat cu grupări care nu ar corespunde mainstream-ului euro-atlantic, dar nu a avut accese negative față de est.

În plus, e un român adevărat, provenind chiar din inima românismului  – Câmpulungul de Muscel, prima capitală românească, acolo unde s-a scris prima dată în română și de unde provine primul voievod și prima dinastie din istoria noastră. Poate contează asta, totuși…

Mircea Diaconu va fi susținut și de importantul electorat naționalist, nemanifestat în ultima vreme, ceea ce ar aduce un plus important – și nu poate fi o țintă a urii induse în așa zisul electorat anti-PSD. Deci, da, Mircea Diaconu poate intra fără discuție în bătălia finală la prezidențiale”, se mai arată în articolul Sputnik.

Amintim că de-a lungul timpului site-ul de propagandă al Moscovei a promovat intens persoanje cu un discurs anti-european atât din România cât și din străinătate. Recent publicația saluta victoria forțelor populiste din Italia și Franța, în urma alegerilor europarlamentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *