Kanye West va cumpăra platforma conservatoare Parler

Kanye West a anunțat că va cumpăra Parler, alternativa conservatorilor la Twitter. Achiziția ar urma să se încheie până la finalul anului. Decizia vine pe fondul interdicției pe care West a primit-o pe Twitter și Instagram.

Într-o declarație de presă, compania a ținut să sublinieze că această mișcare va crea „un ecosistem «uncancelable» în care toate vocile sunt binevenite”. Anunțul a fost primit cu entuziasm de conservatori, care l-au lăudat pe West pentru „mișcarea revoluționară în spațiul mediatic”.

Kanye a făcut și el declarații pe marginea acestui subiect și, citat în declarația de presă a Parler, a vorbit despre, surpriză, libertatea de exprimare.

Într-o lume în care opiniile conservatoare sunt considerate controversate, trebuie să ne asigurăm că avem dreptul de a ne exprima liber”, a declarat West.

Săptămâna trecută, Kanye a fost interzis pe Twitter și Instagram în urma unor postări antisemite. Achiziția Parler, deci, nu este surprinzătoare, platforma fiind, la rândul ei, exclusă din App Store și Play Store pentru că a jucat un rol în evenimentele din 6 ianuarie 2021. Ceva timp mai târziu (patru luni în cazul Apple, un an jumătate în cazul Google), Parler a revenit în magazinele de aplicații după ce a promis că va instaura politici de moderare serioase.

Parler face parte din grupul de platforme care promit reguli foarte laxe și a fost populară pentru o perioadă când Trump activa acolo.

Cumva, mereu ne întoarce la discuția despre liberă exprimare. Nu cred că a fi antisemit este o opinie conservatoare, așa cum vrea West să spună. Nici instigarea la violențe, așa cum a permis Parler în trecut nu se numără printre idealurile conservatoare. Nu știu pentru cine e șocant, dar toate astea sunt simptomele unei atitudini care se află în extremism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *