S-a întors emisiunea lui John Oliver: „Sunt furios că studiourilor le-a luat 148 de zile pentru a ajunge la un acord”

„Last Week Tonight” revine în direct, după ce cel de-al zecelea sezon a fost întrerupt brusc după ce Writers Guild of America a intrat în grevă, cerând condiții mai bune de muncă. În primul episod după mai bine de cinci luni, comediantul John Oliver și-a exprimat dorința de a fi putut face glumele despre evenimente în momentul în care acestea s-au întâmplat.

„Mi-aș fi dorit atât de mult să vă fi putut spune aceste glume la momentul respectiv, dar nu am putut pentru că scriitorii noștri – cei care au scris aceste glume – au fost nevoiți să facă grevă pentru un contract corect în ultimele cinci luni și a fost o perioadă extrem de dificilă”, a spus el. „Nu doar pentru ei, ci pentru toți ceilalți care lucrează la acest spectacol și pentru mulți alții care nu și-au mai putut face treaba”, conform CNN.

Prezentatorul a mai spus că scenariștii „din fericire au câștigat”, după ce au fost „sever storși de bani în ultimii ani”. Scriitorii din America s-au confruntat cu vremuri dificile, deoarece plata lor a fost scăzută, în ciuda faptului că s-a pus mai multă presiune asupra lor.

„Așadar, sindicatul scriitorilor a intrat în grevă și, din fericire, a câștigat, dar a fost nevoie de multe sacrificii din partea multor oameni pentru a obține acest lucru și, deși sunt fericit că în cele din urmă au obținut o înțelegere și sunt mândru de ceea ce a realizat sindicatul nostru, sunt, de asemenea, furios că studiourilor le-a luat 148 de zile pentru a obține o înțelegere pe care ar fi putut să o ofere din prima zi, a spus John Oliver după ce a recapitulat tot ceea ce emisiunea nu a relatat în cele cinci luni în care nu a fost difuzată.

De asemenea, el a încurajat și alți lucrători care ar putea sau nu să facă parte dintr-o uniune să se sindicalizeze. John Oliver însuși a participat la unele dintre ieșirile publice ale Writers Guild of America.

Greva s-a încheiat

Săptămâna trecută, Writers Guild of America a votat în unanimitate să își autorizeze membrii să se întoarcă la muncă după o grevă de 148 de zile. Acordul include creșteri salariale, beneficii mai bune, protecții împotriva utilizării de către studiouri a inteligenței artificiale, garanții pentru compensații pentru streaming, condiții de angajare pe o durată mai lungă și alte avantaje.

„Last Week Tonight” cu John Oliver nu este singura emisiune care se întoarce. Jimmy Kimmel și Jimmy Fallon vor difuza luni noi programe.

Actorii sunt în continuare în grevă, dar se așteaptă ca o nouă rundă de negocieri să aibă loc la începutul săptămânii viitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *