EXCLUSIV Coaliția pentru Familie și Stiripesurse.ro, exercițiu greșit de logică. Cum au atacat susținătorii ”familiei tradiționale” o judecătoare

Propun următorul scenariu: un om este patiser, iar copilului său îi plac covrigii cu susan, încât a organizat un eveniment pentru aceste produse. Părintele trece și el să vadă manifestația. Este moral ca omul să mai facă covrigi de acest fel la locul de muncă?

Întrebarea poate să pară puerilă – evident că da, ce treabă are una cu alta? În viziunea Coaliției pentru Familie și a Stiripesurse.ro, intervine un conflict de interese dacă înlocuim meseria cu cea de judecător și covrigii cu LGBT.

INCREDIBIL! Judecătoarea Grădinescu, mama uneia din elevele care a organizat un eveniment de promovare a LGBTQ,…

Gepostet von Coaliţia pentru Familie am Freitag, 21. September 2018

Fiica judecătorarei Mariana Grădinescu a organizat pe 24 februarie un eveniment de susținere a comunității LGBT, la care ar fi participat și mama sa. Șapte luni mai târziu, același magistrat a fost ales în fruntea Comisiei Electorale Județene din Vrancea. Autorul articolului de pe Stiripesurse.ro, Cristian Vrânceanu, încheie astfel: ”ar fi fost de așteptat ca judecătoarea în cauză să se abțină de la a participa la tragerea la sorți desfășurată astăzi la Tribunalul Vrancea. Incompatibilitatea morală este evidentă în acest caz.”

Trecând peste absurditatea evidentă a comentariului gratuit, legea spune că Birourile Electorale se ocupă cu buna-desfășurare a procesului de votare și ca toate voturile exprimate să fie în condițiile impuse de lege. Mai departe, dacă ne uităm la cauzele pentru care un judecător ar putea fi declarat incompatibil, vederile unei rude de sânge nu intră în această listă, și nici participarea la un eveniment cultural sau de informare nu se regăsește. Putem afirma cu încredere că manipularea pornită de Sputnik și preluată rapid pe toate celelalte site-uri îndoielnice este una subiectivă.

Mai mult decât atât, articolul citat spune că judecătoarea a participat la evenimentul de pe 24 februarie. Un simplu search pe Google și ne dăm seama că această informație a pornit de la un așa-zis ”susținător al redefinirii căsătoriei în Constituţie” citat de Vranceamedia.ro și preluat de Sputnik.md.

Să spunem că lipsa de probe este o greșeală și încercăm noi să găsim dovezi, de dragul argumentului. Dacă căutăm numele magistratei și cel al lui Patrick Brăila, care ar fi fost invitat la eveniment, nimic. ”Eveniment 24 februarie Patrick Brăila Focșani” nu dezvăluie nicio poză, însă dăm peste acest articol de la Casa Jurnalistului. Vă invit să citiți investigația, este una amplă și în care se regăsesc multe nume, dar nu și al judecătoarei Grădinescu.

Nu spun că magistrata ar fi participat sau nu la eveniment, însă nu există nici pentru mine, nici pentru cititori, vreo dovadă că într-adevăr judecătoarea ar fi fost în sală, așa cum pretind publicațiile amintite mai sus sau așa-zisul susținător al CpF (care, din nou, nu știm dacă există sau este doar o himeră a redacțiilor).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *