Judecătorii pakistanezi au hotărât arestarea unui jurnalist pentru ”trădare”

Autoritățile militare pakistaneze au ordonat arestarea unui jurnalist, după publicarea unui material care a stârnit controverse.

Cyril Almeida și fostul prim-ministru Nawaz Sharif trebuie să se prezinte în fața instanței din cauza unui material publicat în 2016 de către jurnalist, în care este descrisă o confruntare dintre partidul de guvernământ din acel moment, condus de Sharif, și directorul celei mai importante agenții militare de spionaj. Subiectul conflictului dintre cele două puteri ar fi fost lipsa de acțiune împotriva anumitor grupuri de rebeli, conform Bloomberg.com.

Înalta Curte din Lahore a hotărât luni arestarea lui Almeida fără drept de cauțiune. Mai mult decât atât, din cauza neprezentării acestuia la apelurile trecute dintr-un caz de trădare, omul de presă a fost pus pe o listă ce-i interzice să călătorească.

Citește și: Armata pakistaneză încearcă supunerea presei

Amintim faptul că din ce în ce mai multe acuzații de manipulare și presiuni (directe și indirecte) la adresa instituțiilor de presă. De exemplu, dintre cele 22 de morți ale jurnaliștilor pakistanezi din ultimul deceniu, 11 au fost legate de militari, agenți ai serviciilor de inteligență și persoane cu legături în armată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *