Oamenii care fac legea în online: Rareș Bogdan

Atunci când vine vorba de oameni influenți atât în mediul online cât și la televizor, Rareș Bogdan se înscrie cu ușurință în această categorie.

Realizatorul emisiunii ”Jocuri de putere” se face remarcat pe Facebook prin mesajele sale împotriva coaliției de guvernarea, dar și prin susținerea acordată societății civile, din ce în ce mai prezentă în stradă. Înafară de afișarea subiectelor ce urmează a fi discutate în cadrul programului său, Rareș Bogdan distribuie știri ori postări anti-PSD sau despre manifestațiile din Piața Victoriei.

Influența omului de presă pe rețeaua de socializare este evidentă. Spre exemplu, o știre despre ieșirea lui Liviu Dragnea la adresa unei jurnaliste a strâns 1,3 mii de reacții, 250 de comentarii și 228 de distribuiri. Comentariul lui Rareș Bogdan, deși scurt, este unul ironic, ce relevă ”relația” tensionată dintre președintele Camerei Deputaților și el: ”Este cu mine in minte…. Stie el ce stie….”.

Totodată, comentariile de la această postare sunt în aceeași notă: o persoană propune ca realizatorul ”Jocuri de putere”, alături de colegul său de platou, Oreste Teodorescu, să fie plătiți din bani publici, și nu politicienii. Alți utilicatori îl critică dur pe liderul Partidului Social Democrat.

”LISTA PENALILOR pe care PSD îi salvează de la un sejur în „beciul domnesc”” a primit, pe pagina lui Rareș Bogdan, 326 de reacții, 53 de comentarii și 136 de shareuri. Rețeta este aceiași: un text scurt, dar plin de înțeles. ”Pentru astia involuam? Sau cu astia involuam?”, a scris omul de presă.

Impactul este ușor de înțeles: pagina oficială a jurnalistului are 163.982 de aprecieri, iar numărul de persoane ce urmăresc activitatea este chiar mai mare: 171.702.

Ca și alte persoane cu influență în spațiul mediatic, Rareș Bogdan reușește să schimbe nu numai audiența unui site, dar să atragă susținere pentru niște idei din partea unui număr semnificativ de persoane.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *