Elon Musk renunță la procesul împotriva OpenAI

Elon Musk renunță la procesul împotriva OpenAI, în care acuza conducerea companiei că a încălcat obligațiile contractuale și principiile fondatoare de pe vremea când organizația era una non-profit. Musk a fost unul dintre co-fondatorii OpenAI în 2015, însă s-a îndepărtat tot mai mult pe măsură  ce compania a devenit una serioasă în domeniul tech.

Procesul început în luna martie se va încheia cu retragerea acuzațiilor aduse de Elon Musk, după o perioadă în care miliardarul nu s-a ferit să critice public OpenAI. Cea mai recentă tiradă se referă la parteneriatul dintre Apple și OpenAI, care va integra tehnologia GPT (cea care stă la baza ChatGPT) pe iPhone.

Este absolut absurd că Apple nu este suficient de inteligent pentru a-și crea propria inteligență artificială, dar este cumva capabil să se asigure că OpenAI îți va proteja securitatea și confidențialitatea! Apple nu are nicio idee despre ce se întâmplă de fapt odată ce predai datele către OpenAI. Te vând pe față”, scrie Musk pe X.

Conform Axios, echipa de avocați ai miliardarului nu au oferit un motiv pentru care s-a decis retragerea acuzațiilor. Șansele de câștig pentru Musk erau foarte mici, mai ales că OpenAI a scos la iveală e-mailuri care arată că Elon știa de intenția companiei de a căuta finanțare și să devină for-profit – ba chiar s-a oferit să contribuie și cu bani pentru a convinge alți investitori.

În plus, contractul la care Musk făcea referire în plângere, de fapt, nu exista. Denumit ”Founding Agreement” în proces, documentul nu este scris nicăieri și nu a presupus vreo înțelegere formală între OpenAI și finanțatori. Chiar în plângere, echipa lui Musk admitea că acordul a fost schițat în e-mailurile dintre Musk și reprezentanții companiei.

Una peste alta, procesul s-ar fi dovedit mai păgubos pentru imaginea lui Musk (care e departe de a fi bună) decât pentru OpenAI, în ciuda valului de scandaluri care tot lovește compania, în ultima perioadă. Deși procesul ridica semne de întrebare legitime cu privire la structura netransparentă a conducerii OpenAI, acuzațiile lui Musk s-au dovedit a fi doar simple lovituri de imagine, care oricum s-au întors împotriva lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *