Elon Musk amenință (din nou) că nu va mai cumpăra Twitter

Elon Musk continuă să amenințe cu oprirea procesului de achiziție a Twitter din cauza datelor referitoare la conturile de boți și spam. Recent, echipa de avocați ai miliardarului a depus o scrisoare către Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare (SEC) în care acuză Twitter că refuză să clarifice situația boților de pe platformă.

Elon Musk a mai făcut declarații prin care anunța că amână achiziția, dar erau postări pe Twitter lipsite de însemnătate legală. Această scrisoare, însă, reprezintă cea mai clară intenție de oprire a achiziției din partea miliardarului. Acesta cere date certe cu privire la numărul real de conturi de boți și spam de pe Twitter, acuzând compania că se „opune în mod activ” să ofere aceste detalii. Mai mult decât atât, echipa lui Musk spune că platforma „încălca evident acordul” încheiat în luna aprilie.

În calitate de viitor proprietar al Twitter, domnul Musk are în mod clar dreptul la datele solicitate pentru a-i permite să se pregătească pentru trecerea afacerii Twitter în proprietatea sa și pentru a facilita finanțarea tranzacției sale. Pentru a face ambele lucruri, el trebuie să aibă o înțelegere completă și exactă a nucleului principal al modelului de afaceri al Twitter – baza sa de utilizatori activi”, au scris avocații în scrisoarea depusă autorităților americane.

Motivul e limpede: Elon Musk încearcă să tărăgăneze sau să se retragă din achiziția Twitter. De ce? Acțiunile platformei de socializare au scăzut considerabil din aprilie până acum; conform The New York Times, acțiunile Twitter au scăzut la 39,56 de dolari per acțiune, mult sub prețul de 54,20 de dolari pe care Musk a fost de acord să-l plătească.

Aceasta este o mișcare pe care investitorii Twitter o așteaptă de săptămâni întregi, momentul în care gândurile dezordonate ale lui Elon Musk din tweet-uri sunt distilate într-o scrisoare oficială către autoritățile de reglementare. Preluarea a fost întotdeauna destinată să fie o aventură cu peripeții”, a declarat un analist de piață citat de NYT.

Oamenii nu sunt foarte șocați de această decizie a lui Elon Musk, asta în timp ce procesul de achiziție continuă să meargă conform planului. Twitter nu pare îngrijorată de scrisoarea avocaților lui Musk, iar conducerea, conform unor surse ale NYT, continuă să informeze angajații că Twitter va face tot posibilul ca achiziția să se finalizeze.

Intenționăm să încheiem tranzacția și să punem în aplicare acordul de fuziune la prețul și condițiile convenite. Compania va continua să împărtășească în mod cooperant informații cu domnul Musk pentru a finaliza tranzacția”, a spus Twitter prin intermediul unui purtător de cuvânt.

Scrisoarea către SEC reprezintă o cale oficială și ceva mai serioasă a lui Elon Musk de a întârzia achiziția, însă analiștii legali nu acordă prea multe șanse de succes pentru miliardar. Principalele argumente sunt legate de faptul că Twitter a dezvăluit numărul oficial de boți și conturi spam pe care îl are, Elon Musk a fost conștient de acest număr, doar că s-a supărat între timp că acțiunile companiei s-au devalorizat.

Nu e ca și cum înțelegerea s-ar fi schimbat. Doar că evaluările bursiere s-au dus în jos și acum plătește mult prea mult pentru această companie”, a declarat un expert în valori mobiliare pentru Protocol.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *