Ironii la televiziunea rusă, la adresa lui Macron: „A luat medicamente, sperând că Putin va răspunde”

Președintele Republicii franceze, Emmanuel Macron, a fost ironizat în cadrul uneia dintre emisiunile postului rus Rossiya 1. Doi moderatori au luat în râs multiplele discuții purtate de liderul francez cu Vladimir Putin, ca și cum tentativele diplomatice sunt un semn de slăbiciune.

„Am citit de curând că preşedintele Republicii franceze, Emmanuel Macron, număra câte ore petrecea vorbind cu Vladimir Putin la telefon”, a afirmat analistul politic Henry Sardaryan, continuând: „Înaintea fiecărui apel publică fotografii în care suferă aşa de mult că mă îngrijorez pentru el (…) îşi ia capul în mâini, inima, sau ia sedative. Nu ştiu ce nu e în ordine cu el. Fiecare telefon e un test dificil pentru el. Dă tot ce are”, scrie La Libre Belgique, citată de G4Media.

„Macron a sunat de multe ori. Din fericire, Putin nu a răspuns de fiecare dată. Atunci, a luat medicamente, sperând că va răspunde”, intervine și Vladimir Soloviov.

În final, Soloviov susține că rușii ar avea și un cuvânt pentru situația în care „suni de multe ori fără niciun motiv”: „macronită”. 

Segmentul descris de La Libre Belgique a venit după o serie de acuzații aduse Occidentului, aflate deja la ordinea zilei pentru televiziunile ruse. Tensiunile dintre Rusia și țările vestice s-au tradus și în atacuri la adresa valorilor și figurilor importante occidentale, lansate de așa-zișii jurnaliști aflați pe statul de plată al Kremlinului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *