Donald Trump poate reveni pe Facebook. Meta nu vrea să-i prelungească restricția

Meta a dat de înțeles că are de gând să îi restituie contul fostului președinte american, Donald Trump. Prin vocea lui Nick Clegg, directorul global affairs, compania a declarat că nu dorește să prelungească restricția aplicată lui Trump.

Într-un interviu pentru Semafor, Clegg a dat de înțeles că fostul președinte va putea să-și recupereze contul de pe Facebook, începând din ianuarie 2023 când actuala sancțiune expiră. Cu toate astea, Meta insistă că restituirea contului nu a fost făcută din motive politice și nu va ezita să ia măsuri împotriva conținutului care se poate dovedi dăunător.

În cazul în care credem că există conținut pe platforma noastră care va duce la daune în lumea reală – vătămări fizice – atunci considerăm că avem responsabilitatea clară de a acționa împotriva acestuia”, a declarat Nick Clegg în interviul acordat Semafor.

Poate Meta nu e la curent cu ce se întâmplă pe Truth, însă Donald Trump nici nu s-a liniștit și nici nu s-a dezis de urmăritorii săi conspiraționiști, ba din contră. Fostul președinte a început să posteze mesaje tot mai extremiste și redistribuie direct postări care promovează teoriile QAnon care vorbesc de o desecretizare a unor documente ce vor avea ca efect repunerea sa în funcția de președinte, acuzând în continuare că alegerile au fost fraudate.

Meta poate să justifice cum vrea decizia de a nu prelungi restricția, însă prezidențialele din 2024 și perioada electorală vor fi clar afectate dacă Trump se va întoarce pe Facebook. Pe Truth, acesta are în jur de patru milioane de urmăritori, în timp ce pe Facebook (la momentul eliminării sale de pe platformă) Trump se bucura de o audiență ce se ridica la peste 30 milioane.

Nu e o exagerare să ne gândim că Trump s-ar folosi de contul său de Facebook să își distribuie narațiunile și conspirațiile toxice pe care le-a afișat pe Truth Social.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *