Domeniul ratb.ro a ajuns un site cu știri și acid hialuronic, după ce societatea de transport și-a schimbat denumirea

Mulți dintre bucureșteni încă se referă la instituția care se ocupă cu transportul public din Capitală RATB, în ciuda faptului că aceasta și-a schimbat denumirea în Societatea de Transport București în 2018.

Domeniul site-ului ratb.ro a rămas liber o vreme, dat fiind faptul că compania a început o campanie de rebranduire, păstrarea denumirii vechi a site-ului fiind o mișcare care ar putea duce la confuzie. Însă, în 2019, o persoană fizică a cumpărat ratb.ro, conform informațiilor puse la dispoziție de registrul național al domeniilor online.

https://www.ratb.ro/

Primele articole au apărut pe site în septembrie 2019. De atunci și până acum, au fost publicate aproximativ 60 de articole, la început sporadic apoi din ce în ce mai frecvent.

Subiectele abordate în prezent nu sunt din politica autohtonă, ci mai repede din rândul ”curiozităților” – deși există un articol care abordează importanța tehnologiei în politică. La momentul redactării acestui material, cel mai recent articol este despre „agenții de informații importante de care probabil nu ai auzit încă”. Alte materiale publicate în ultima săptămână vorbesc despre trucuri în bucătărie, articole vestimentare, educația copiilor, grupele de sânge cu COVID-19, educația copiilor și așa mai departe.

Totuși, ratb.ro (care nu are un nume propriu) a avut, la început, și articole asemănătoare unui blog. La momentul respectiv, exista un singur autor, ”Alexandra”, iar postările sale sunt creative – să zicem.

Pe 4 noiembrie 2019, la scurt timp de când actualul STB a renunțat la denumirea inițială, ”Alexandra” povestea o întâmplare prin care ea și colegul său, ”agentu’ Ratusca” au trecut – un accident minor. Alt articol este despre partenerul acesteia, care s-a dus la pescuit, însă există și recenzii de carte și câteva advertoriale la o firmă de topografie și alta la produse pentru copii.

De când cu pandemia, articolele de tip blog dispar de tot și apar din ce în ce mai multe reclame mascate.

Curiozități, reclame și acid hialuronic

Însă site-ul ratb.ro nu se ocupă numai cu curiozități cotidiene și reclame ascunse, ci și cu promovarea acidului hialuronic – la propriu, pentru că, lângă meniul principal, există o categorie denumită astfel, care te redirecționează către site-ul acidulhialuronic.ro.

Domeniul este înregistrat la rândul său de către o persoană fizică, iar ROTLD nu publică astfel de informații din cauza GDPR. Însă la secțiunea ”Termeni și condiții” aflăm că site-ul aparține unei firme din România specializate în comerțul de acest fel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *