Dictatura lui Ceaușescu, comparată cu multinaționalele și economia de piață de către propagandiștii lui Putin EXCLUSIV

Sputnik.md – platforma oficială de dezinformare a Federației Ruse – nu pierde ocazia să mai rostogolească în online o balivernă de proporții epice: nici mai mult, nici mai puțin, propagandiștii trâmbițează (de o manieră caraghioasă și premeditat alarmistă) că ”patronii din Vest” și multinaționalele (adică, veșnica marotă a ”dușmanului extern”) ar fi reinstaurat în România… sistemul de ”pile” care funcționa sub dictatura PCR.

Aceste ”pile” la PCR și la Securitate, debitează așa-zisul jurnalist Daniel George Nistor –  care nu suflă nicio vorbă despre frica, foamea și frigul dictaturii genocidare, despre cozile interminabile, despre repartițiile în masă, despre eșecul lamentabil al industriei și al economiei comuniste sau despre asasinatele poliției politice – ar fi similare practicii oficiale… a ”acordării de bonusuri de recomandare”, care este uzitată în multe dintre companiile private din România. Motiv pentru care, numitul Nistor blamează economia de piață și lansează o sumedenie de invective antioccidentale, făcând apologia comunismului – care, vă amintim, este condamnat drept regim genocidar în România. De asemenea, propagandistul Moscovei nu sesizează nici cea mai mică diferență între banii statului și banii privați, ceea ce spune multe.

MediaStandard.ro vă prezintă o serie de pasaje din delirul lui Daniel George Nistor:

”O practică des întâlnită și aspru criticată pe vremea lui Ceaușescu este aplicată astăzi de multinaționalele prezente în România.

Dacă voiai să te angajezi la o anumită întreprindere, pe un anumit post, trebuia să ai o ‹pilă›, o cunoștință sau cel mai bine o rudă care lucra în acea întreprindere.

Așa era în perioada comunistă. Multă lume făcea acest mod de a proceda, pe care și la fel de multă lume îl critica vehement.

‹De-aia nu merge bine, pentru că totul e pe Pile, Cunoștințe, Relații (PCR), dar dacă am avea și noi firme private, cu patroni, ca în Vest, astfel de lucruri nu ar fi posibile› — comentau oamenii pe la colțuri.

Acum avem firme private, cu patroni chiar din Vest și iată că ‹sistemul PCR› a revenit, ba mai este și premiat.

Un lanț de retail oferă 100 de lei bonus oricui aduce în companie un angajat nou, după cum scrie pe afișele și fluturașii din magazine, aflate și la dispoziția clienților, nu numai a angajaților. 

Practica este răspândită și în business-urile fără vizibilitate direct la public, fapt relevant și de specialiștii în resurse umane.

Mai mult de jumătate (51%) dintre companiile private din România, în special multinaţionale, acordă bonusuri angajaţilor care recomandă prieteni sau chiar rude potrivite pentru rolurile scoase la concurs, arată rezultatele celui mai recent studiu realizat de compania de HR” – mai multe detalii AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *