Ringier continuă seria de schimbări: Tolontan pleacă de la Libertatea. 20% din angajați vor fi dați afară

După ce compania care deține în România atât publicația Libertatea, cât și Gazeta Sporturilor, a anunțat brusc schimbări în ceea ce privește GSP, acum și fostul tabloid este vizat. Printre schimbările anunțate pe nepusă masă se numără concedierea lui Cătălin Tolontan din funcția de coordonator editorial al Libertatea, împreună cu cu Iulia Roșu, redactor-șef adjunct, și Camelia Stan, redactor-șef adjunct.

Anunțul a fost făcut chiar de Libertatea, care a titrat: „Redacția Libertatea: Niciun ziar independent, nepedepsit. Am fost anunțați azi că se fac restructurări masive. «20% dintre jurnaliști vor fi concediați», a spus CEO Ringier România, Dan Puica”.

Compania Ringier România, cu aprobarea Ringier AG, se va concentra pe zona de digital – motiv pentru care ar fi nevoie de „măsuri interne de reducere a costurilor”. Se pare că această măsură va fi atinsă prin concedierea a aproximativ 15 jurnaliști, „după un proces independent de evaluare”.

Redacția Libertatea acuză că toate aceste schimbări ar avea legătură cu un apel făcut împreună cu redacția Gazetei Sporturilor către sediul de la Zürich, prin care solicitau stoparea presiunilor împotriva independenței jurnalistice. Dovezile prezentate conducerii din Austria s-ar număra arătarea în avans a articolelor și fondarea unei organizații de lobby pentru industria pariurilor, similară cu cea pe care o publicație deținută majoritar de Ringier o are în Bulgaria.

Ulterior acestui eveniment, care a avut loc pe 28 august 2023, ar fi urmat o serie de schimbări neanunțate, precum concedierea redactorului-șef al GSP, Cătălin Țepelin (3 octombrie), închiderea ediției tipărite a GSP peste noapte (1 noiembrie), trimiterea unui redactor-șef interimar la GSP și concedierea edactorului-șef adjunct al GSP, Dan Udrea (5 decembrie), urmată a doua zi de înlăturarea a trei persoane-cheie de la vârful Libertatea.

Redactorul-şef adjunct GSP, accident grav

Mai mult, redacția GSP trece și printr-o dramă personală, după ce celălalt redactor-șef adjunct, Bogdan Stamatoiu, a suferit un accident rutier. Conform Poliției, acesta a intrat cu mașina în viteză într-un stâlp de înaltă tensiune. În prezent, se află în stare gravă.

Conducerea Ringier a transmis un mesaj către companie cu privire la acest accident, conform Paginademedia.ro.

Dragi colegi,

Va scriem pentru a va informa că Bogdan Stamatoiu, redactor sef adjunct la GSP.ro, a fost implicat astăzi într-un grav accident auto.

Bogdan este acum la spital, unde primeşte îngrijiri medicale. Profund afectaţi de cele intamplate, ramanem cu gândurile şi atenţia alături de Bogdan. Suntem în contact cu familia sa, gata să oferim în orice moment suportul nostru deplin. Vom asigura întreg sprijinul ce ne va fi solicitat, respectand spaţiul personal şi dreptul la intimitate.

In egala masura, suntem aici pentru fiecare dintre voi, în cazul în care veţi considera ca va putem fi de folos cu orice e necesar pentru a trece cu bine de aceste momente dificile.
Puteţi apela cu încredere la mine, la Predrag sau la colegele din departamentul de HR.

Ganduri bune,
Dan Puica & Predrag Mihailovic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *