Toate momentele în care Coaliția pentru Familie a putut să-și spună punctul de vedere

Ziua de joi începe la fel de grotesc cum încep toate zilele din ultimele două săptămâni: cu Coaliția pentru Familie peste tot. Pe flyere, pe bannere, în publicațiile obscure, pe Facebook și la televizor.

CpF a ținut o conferință devreme în zi pentru a-și exprima nemulțumirea privind ”încălcarea dreptulu la exprimare”. Adică asociația se plânge că presa nu vrea să vorbească cu ei. Eu spun că o astfel de afirmație nu numai că nu este reală, dar intră pe lista tuturor manipulărilor pe care cei care au organizat strângere semnăturilor pentru modificare Constituției le fac.

Cel mai recent moment în care dreptul de a se expune a fost exercitat de către reprezentanții acestei mișcări a fost chiar în timpul conferinței de presă. De exemplu, jurnaliștii publicației Vice România au fos prezenți la eveniment și au transmis live. Atunci când celor doi reprezentanți CpF li s-a cerut să răspundă la câteva întrevări, mai mulți reporteri au fost invitați să iasă din sală, printre care și cei de la Vice.

După cum se poate observa și în filmarea realizată de oamenii de presă amintiți mai sus, conferința a fost un paradox în sine: nemulțumirea celor doi reprezentanți că nu sunt luați în seamă de jurnaliști s-a concretizat prin excluderea acestora din timpul conferinței.

Jurnaliștii VICE România au fost dați afară de la o conferință de presă a Coaliției pentru Familie în care membrii acesteia se plângeau că punctul lor de vedere referitor la referendum nu este mediatizat suficient.Mai multe despre ce s-a întâmplat la conferință: http://bit.ly/conferintaCPF

Gepostet von VICE România am Donnerstag, 27. September 2018

O altă apariție a unuia dintre persoanele marcante a CpF a avut loc în decursul zilei de ieri, când Mihai Gheorghiu a afirmat pentru Libertatea.ro că statisticile prezentante de organismele europene dar şi de Poliţia Română nu sunt reale. Întrebat dacă nu crede că în România copiii sunt bătuți de părinți, președintele Coaliției a răspuns: ”Nu, n-am această experiență”. Puteți vedea întregul interviu AICI.

Apoi, pe 20 septembrie, mai multe persoane de la conducerea asociației s-au adunat pentru a respinge orice legătură cu vreun partid politic. Același lucru l-a făcut și premierul României, Viorica Dăncilă, în timpul vizitei la Parlamentul European, chiar dacă cu puțin timp în urmă Liviu Dragnea a afirmat public că PSD susține ”inițiativa celor trei milioane de români”. Citiți mai multe AICI.

CITIȚI ȘI: Circuitul propagandei în presa românească: de la publicații obscure la mainstream 

Pe lângă toate astea, să nu mai vorbim despre site-urile obscure care preiau și promovează ideile Coaliției și ale Bisericii Ortodoxe, care a anunțat cu o săptămână în urmă că „sprijină în mod natural demersul Coaliţiei pentru Familie“Pe lângă paginile necunoscute, se adaugă și acele publicații cu renume pe piața românească, precum România Liberă, care promovează discursul aminitit anterior fără prea mari probleme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *