Papa cataloghează dezinformarea privind vaccinurile COVID drept „o încălcare a drepturilor omului”

Capul Bisericii Catolice, Papa Francisc, a afirmat că dezinformarea despre vaccinurile anti-COVID sunt „o încălcare a drepturilor omului”. Incluse sunt și publicațiile catolice, a mai adăugat înaltul pontif.

Afirmația a fost făcută în cadrul unui dialog al Papei Francisc cu catolicfactchecking.com, o platformă menită să „verifice știrile false și informațiile înșelătoare” despre vaccinurile împotriva COVID, scrie G4Media.ro.

„Să fii informat corespunzător, să fii ajutat să înțelegi situații bazate pe date științifice și nu pe știri false, este un drept al omului. Informația corectă trebuie asigurată mai ales celor care sunt mai puțin echipați, celor mai slabi și celor mai vulnerabili”, a adăugat el.

Totuși, șeful Bisericii Catolice a atras atenție că, în timp ce „știrile false trebuie respinse, persoanele individuale trebuie întotdeauna respectate, pentru că le cred adesea fără a fi în deplină conștientizare sau responsabilitate”.

Nu este prima oară când Papa Francisc vorbește despre ”infodemie”. În urmă cu trei săptămâni, acesta a condamnat dezinformările despre vaccinuri făcute pe bază ideologică, care nu au niciun temei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *