”Puciul” împotriva lui Dragnea, consemnat pe pagina de Wikipedia a Gabrielei Firea EXCLUSIV

Pe tot parcursul zilei de 23 septembrie, România a urmărit cu atenție modul în care ședința Comitetului Executiv al PSD s-a desfășurat. Una, două, patru, șase – opt ore au trecut până să iasă cineva de după ușile sigilate cu atenție. Primii au fost ”puciștii”.

După exercițiul de răscoală internă al Gabrielei Firea și al ”complicilor” ai săi, edilul a rămas cu emblema – atât pentru restul social democraților, cât și pentru opinia publică atașată de Liviu Dragnea – de ”pucistă”. De la relatările exacerbate din presă și până la biografia primarului Capitalei de pe Wikipedia, Firea poartă o etichetă.

Am adus aminte de pagina din ”enciclopedia liberă” a edilului Municipiului București cu un scop – azi am observat că la secțiunea destinată carierei fostei prezentatoare TV s-a adaugat o subsecțiune. Astfel, pe lângă activitatea din politică pe care o știm cu toții, cineva a consemnat și ziua de 23 septembrie – ziua Puciului!

Wikipedia are o funcție utilă în acest caz – aceea de a vedea cine și când a făcut modificarea. Descoperim că pasajul a fost introdus la o zi după ședința Partidului Social Democrat, pe 23 septembrie la ora 12:30, de către un user fără cont înregistrat. Ulterior, alți doi utilizatori au modificat aspecte minore, la diferență de o oră, respectiv două. Aceștia din urmă sunt, însă, persoane care au contribuit activ la enciclopedia în limba română. Puteți vizualiza istoricul AICI

De curiozitate i-am căutat și pe partenerii de puci ai Gabrielei Firea: într-adevăr, nu atât de cunoscuți ca fosta vedetă TV, însă la fel de relevanți în ”lovitura” pe care au vrut să i-o dea lui Dragnea. Pagina lui Paul Stănescu, de exemplu, n-a mai fost actualizată din august, în timp ce cea a lui Marian Neacșu – din iunie. Trebuie să recunoaștem, însă, că mizele cele mai mari sunt la edilul Capitalei, care ar reprezenta pentru Dragnea o reală competiție. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *