DiCaprio susține Marșul pentru păduri. Actorul atrage atenția asupra problemei defrișărilor din România

În urma Marșului pentru păduri, ce a avut loc duminică pe străzile din București și din mai multe orașe, actorul Leonardo DiCaprio a distribuit pe Instagram postarea Greenpeace.

În descrierea pozei este relatată situația pădurilor din România: „În fiecare an, 38 de milioane de metri cubi de lemn dispar din pădurile României. Majoritatea copacilor sunt tăiați ilegal. Au avut loc, de asemenea, sute de atacuri asupra pădurarilor – doi dintre ei au fost uciși brutal, pentru că au protejat aceste păduri”, potrivit digi24.ro.

DiCaprio este unul dintre activiștii bine-cunoscuți ce luptă pentru mediu, aducând adesea în lumina reflectoarelor problemele ce amenință planeta. Zilnic are parte de noi urmăritori ce se alătură cauzei sale, iar adresând problema defrișărilor din România pe rețeaua de socializare va mări numărul persoanelor conștiente de această dilemă.

Actorul a înființat și o fundație caritabilă dedicată salvării animalelor pe cale de dispariție, combaterii schimbării climatului și a dezastrelor naturale.

Problemele legate de mediu nu sunt familiare pentru toată lumea, iar de cele mai multe ori este nevoie de o persoană cu influență pentru a face oamenii conștienți că ele reprezintă un real pericol. În cazul de față, actorul a generat până la momentul actual peste 390.000 de aprecieri și peste 2000 de comentarii la postarea de pe Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *