Cazul psdm.ro: un bârlog al ceaușismului târziu asezonat cu anti-americanism gregar EXCLUSIV

Mediastandard.ro vă sfătuiește să vă țineți mouse-ul și mintea departe de portalul comunistoid www.psdm.rocare militează cu o îndârjire de-a dreptul revoluționară pentru naționalizarea Pilonului II de pensii, pentru restrângerea proprietății private, pentru desființarea DNA și DIICOT, dar și pentru… ”eliberarea poporului român exploatat” de Occident, UE și NATO.

Prezentat drept site oficial al Partidului Social Democrat al Muncitorilor (PSDM), portalul se folosește într-un mod cel puțin dezgustător de  titulatura acestui partid istoric – facem mențiunea că PSDMR a fost fondat la 31 martie 1893 –, dar și de simbolurile interbelice și postdecembriste ale formațiunii (Constantin Titel Petrescu și Sergiu Cunescu) pentru a lansa în online cele mai toxice idei de factură comunistoidă bazate pe tezele târzii ale ”naționalismului” ceaușist. Ceea ce reprezintă o batjocoră de proporții adusă memoriei numeroșilor social-democrați de bună-credință care au fost întemnițați pe capete (laolaltă cu reprezentanții PNȚ și PNL) pentru că s-au opus instaurării dictaturii păpușate de la Kremlin, foarte mulți dintre ei pierind în temnițele comuniste – bunăoară, deși luptaseră pentru înfăptuirea României Mari, Iosif Jumanca, Ion Fluieraș și George Grigorovici au fost torturați și asasinați în temniță.

O marotă conspiraționistă: ”comanda” Băncii Mondiale…

Cele mai multe ”analize” postate pe psdm.ro sunt semnate de Constantin V. Ionescu, absolvent de Politehnică în 1972, și de Adrian Virgil Ionescu, despre care nu am găsit informații suplimentare. Iată în ce manieră militează Constantin V. Ionescu pentru naționalizarea Pilonului II de pensii:”Legea prin care a fost înfiinţat Pilonul II de Pensii a fost promovatǎ de Guvernul Tǎriceanu (2004-2008), la comandǎ strǎina respectiv Banca Mondialǎ. De fapt ce însemneazǎ acest Pilon II de Pensii? Pentru asigurarea socialǎ de pensie, Statul a impus angajaţilor plata unei contribuţii, într-un anumit procent din venitul realizat, din care o parte este direcţionatǎ cǎtre Pilonul I iar o altǎ parte cǎtre Pilonul II de Pensii. Acest Pilon II de Pensii a fost dat în administrarea unor fonduri private (strǎine bineînţeles) care ar trebui sǎ investeascǎ aceşti bani şi sǎ obţinǎ un randamant (…)

Naționalizarea Pilonului II

Din ce bani sunt plǎtite salariile de zeci de mi de Euro pentru directorii fondurilor ce administreazǎ Pilonul II de Pensii şi ce profituri îşi propun sǎ obţinǎ fonduri private din administrarea acestor bani? Evident cǎ din comisioanele de administrare şi dobânzile obţinute din împrumuturilor acordate Statului (…) Soluţia dreaptǎ şi corectǎ în interesul românilor este trecerea fondurilor acumulate pânǎ acum în Pilonul II de Pensii la Pilonul I de Pensii. Alte ţǎri (am numi Ungaria şi Polonia), ale cǎror guverne apǎrǎ şi promoveazǎ interesele propriilor cetǎţeni au renunţat demult la Pilonul II de Pensii. Cei care doresc o pensie privatǎ (o pot face şi acum) pot face o asigurare de pensie la o societate de asigurǎri sau la un fond privat, dar şi aici trebuie ca Statul sǎ se implice impunând anumite garanţii şi un control strict. De asemeni, o pensie privatǎ o pot asigura şi angajatorii care doresc sa-şi fidelizeze angajaţi”.

Desființarea DNA și DIICOT

Tot Constantin V. Ionescu militează pentru desființarea DNA și DIICOT, propunând… ”regândirea” și politizarea explicită a acestor instituții: ”Daca guvernanţii actuali doresc sincer sǎ înceapǎ eliberarea României de sub tutela puterilor coloniale, trebuie sǎ întreprindǎ demersurile legale pentru desfiinţarea parchetele speciale DNA şi DIICOT ce trebuie trecute ca secţii specializate în subordinea Ministerului Public. Aceste parchete au fost înfiinţate la cererea ‹partenerului strategic cel mai important› (SUA – n. red.) şi funcţioneaza în afara prevederilor constituţionale de la Art. 131 din Constituţie”.

”Declanșarea luptei pentru eliberare națională”?!

În subsolul fiecărei ”analize”, platforma psdm.ro instigă la… ”declanșarea luptei pentru eliberare națională”, terminologia uzitată fiind bolșevică de-a dreptul: ”Dragi români trebuie sǎ ne unim şi sǎ declanşǎm lupta pentru eliberare naţionalǎ, sǎ spunem STOP jefuirii ţǎrii noastre şi sǎ scoatem poporul român din robia în care a fost adus de toate guvernele care s-au succedat la putere dupa Decembrie 1989. Așa după cum spune și deviza noastră, vă facem chemarea: Veniți cu noi, să ne luăm țara înapoi!”. Așadar, conform acestei ”logici”, înainte de ’89 toate erau bune și frumoase, unicul rezultat al Revoluției fiind… instaurarea ”robiei”!

”Epoca” Miron Cozma: de la președinție la radiere și excludere

De notat că, în 2011, fostul pușcăriaș Miron Cozma (actualmente inculpat în Dosarul Mineriada, laolaltă cu nomenklaturistul Ion Iliescu, judecat pentru infracțiuni contra umanității) a fost ales (cu prilejul unui simulacru de congres care s-a finalizat cu gâlceavă și acuzații) în funcția de președinte al PSDM, poziție pe care avea să o piardă rapid. Ironia face că, finalmente, Luceafărul Huilei a fost exclus din PSDM, în februarie 2017, pentru că nu și-a plătit cotizația. ”Avand in vedere prevederile Art. 24 alin. 2 pct. 1 din statutul partidului, Comitetul Municipal Bucuresti a operat radierea din evidenta membrilor de partid ai Organizatiei Municipiului Bucuresti a domnului Miron Cozma pentru neplata cotizatiei de membru pentru mai mult de un an calendaristic. Prin aceasta, domnul Miron Cozma si-a pierdut calitatea de membru al Partidului Social Democrat al Munictorilor PSDM”, anunța psdm.ro la începutul anului trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *