Planul Meta de a lansa o criptomonedă s-a năruit

Proiectul companiei Meta de a lansa o criptomonedă este, oficial, terminat. Proiectul Diem (anterior numit Libra) era menit să lanseze pe piață nu doar o criptomonedă, dar și o platformă (prin care Facebook împreună cu alte companii) care să o reglementeze. Deși Diem a fost o organizație separată de Meta, cea mai mare parte din finanțarea acestui proiect a provenit de la compania condusă de Mark Zuckerberg, relatează Engadget.

Asociația Diem a declarat că își vinde acțiunile pentru aproape 200 de milioane de dolari către Silvergate, banca care a lucrat în trecut cu Meta și Libra pentru lansarea criptomonedei.

În ciuda feedback-ului pozitiv și substanțial pe care ni l-a oferit cu privire la proiectarea rețelei, a devenit clar, în urma dialogului cu autoritățile federale de reglementare, că proiectul nu putea merge mai departe. Prin urmare, cea mai bună cale de urmat a fost să vindem acțiunile Diem Group”, a declarat șeful Diem într-un comunicat de presă, citat de Engadget.

Conform The Verge, proiectul Meta de lansare a Diem a fost problematic încă de la început. Criptomoneda (care, de fapt, este un stablecoin; adică se raportează la valute existente pentru a-și menține valorea) a făcut obiectul investigațiilor autoriăților americane care au spus că stablecoins ar trebui să fie reglementate la fel ca băncile.

Acum că proiectul a eșuat, iar Meta s-a retras complet din finanțarea sa, experții din domeniu sunt de părere că șansele ca Diem să fie introdus pe piață sunt foarte mici. Proiectul se baza pe banii de la Meta și nu e exagerat să te gândești că o vină semnificativă a acestui eșec o poartă proasta reputație a companiei lui Mark Zuckerberg. E de bine că lumea are o criptomonedă în minus? Sunt de părere că da. E de bine că o companie a fost redusă la zero din vina altei companii? Bineînțeles că nu. Poate asta o să fie o lecție pentru Meta, dar și pentru celelalte companii care își vând proiectele giganților din industria tech.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *