Contul de Twitter al lui Trump ar fi fost spart. Hackerul susține că a ghicit parola

Contul de Twitter al președintelui Statelor Unite ale Americii ar fi fost spart, după cum susține un hacker ”etic” din Olanda.

Presa străină susține că Victor Gevers, un expert în securitate, ar fi avut acces la contul lui Trump după ce a ghicit parola. Olandezul ar fi trebuit să încerce de cinci ori înainte să găsească varianta corectă: ”maga2020!”, arevierea sloganului cu care liderul de la Casa Albă a câștigat runda trecută de alegeri – ”Make America Great Again”.

Lipseau măsurile de bază de securitate

Conectarea în doi pași a început să fie din ce în ce mai cunoscută, pe măsură ce publicul a realizat importanța protejării datelor. Până și conectarea la banalul cont de Google, pe care mulți îl folosesc, a început să fie prevăzută cu o astfel de metodă.

Însă nu și contul celui mai puternic stat din lume.

Gevers a declarat, pentru cotidianul olandez De Volkskrant că a încercat să atragă atenția atât echipei lui Donald Trump, cât și serviciilor secrete.

„Așadar, încearcă să-i avertizeze pe alții. Echipa de campanie a lui Trump, familia sa. A trimis mesaje prin Twitter întrebând dacă cineva va atrage atenția lui Trump asupra faptului că contul său de Twitter nu este sigur. El etichetează însăși CIA, Casa Albă, FBI, Twitter. Niciun răspuns”, se afirmă în articolul publicat de De Volkskrant și citat de The Guardian.

Incidentul, sub semnul întrebării

Twitter susține însă că varianta lui Gevers nu ar fi reală, întrucât nu există dovezi că cineva ar fi încercat de atâtea ori să se conecteze la contul președintelui SUA.

Mai mult decât atât, Trump s-ar afla în grupul restrâns pentru care compania a implementat măsuri suplimentare de securitate, cu ocazia alegerilor prezidențiale care se apropie.

„Nu am văzut nicio dovadă care să confirme această afirmație, inclusiv [cea – n.r.] din articolul publicat astăzi în Olanda. Am implementat în mod proactiv măsuri de securitate a conturilor pentru un grup desemnat de conturi Twitter de profil înalt, legate de alegeri, în Statele Unite, inclusiv ramurile guvernamentale federale”, a declarat un purtător de cuvânt al Twitter într-o declarație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *