Peste 40 de procurori generali americani îi cer lui Zuckerberg să renunțe la ”Instagramul pentru copii”

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, nu vrea să renunțe la ”Instagramul pentru copii”, o platformă care seamănă cu rețeaua de socializare Instagram însă este adresată pre-adolescenților.

Planul companiei de pe Silicon Valley nu a fost însă primit bine de mulți oameni. Printre cei care îi cer lui Zuckerberg să renunțe la aplicație se numără și procurorii generali din 40 de state americane și patru țări din America de Sud, conform Al Jazeera.

„Se pare că Facebook nu răspunde unei nevoi, ci creează una, întrucât această platformă se adresează în primul rând copiilor care altfel nu au sau nu ar avea un cont Instagram”, au declarat procurorii generali într-o scrisoare trimisă lui Zuckerberg.

Principalul argument invocat de autorități este efectul negativ pe care rețelele de socializare îl au asupra copiilor, „care nu sunt pregătiți pentru a naviga în provocările de a avea un cont de social media”. Printre problemele care ar putea să apară se numără stres mental, depresie, probleme cu imaginea de sine și gânduri suicidare.

„De asemenea, sunt pur și simplu prea tineri pentru a naviga prin complexitatea a ceea ce întâlnesc online, inclusiv conținut neadecvat și relații online în care alți utilizatori, inclusiv prădători, își pot acoperi identitatea folosind anonimatul internetului”, au spus procurorii generali.

Un alt motiv invocat în scrisoare se referă la numeroasele incidente de dezvăluire a datelor cu caracter personal pe care Facebook nu numai că nu le-a prevăzut, dar a și încercat să le ascundă.

Procurorii nu sunt singurii care și-au exprimat îngrijorările cu privire la impactul pe care o astfel de aplicație l-ar putea avea asupra celor mici. După ce BuzzFeed News a dezvăluit în martie că Facebook are în plan un Instagram pentru preadolescenți, organizația nonprofit Campaign for a Commercial-Free Childhood (CCFC) l-a îndemnat pe Zuckerberg să renunțe la planuri, subliniind „marele risc” la care i-ar putea expune pe viitorii utilizatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *