Rusia și-a concentrat dezinformarea asupra Germaniei

Un raport al Uniunii Europene arată că, dintre toate statele care au fost vizate de dezinformare, cele mai mari eforturi ale Rusiei au fost concentrate asupra Germaniei.

Concluziile unui grup de lucru al Serviciului European de Acţiune Externă (SEAE) arată că Germania reprezintă „ţinta principală a dezinformărilor ruseşti„, dar și că, pentru a-și atinge scopul, regimul de la Moscova se folosește atât de mecanismele politice formale, cât și mediile pro-Kremlin pe care le are la dispoziție, conform Deutsche Welle.

Campania Rusiei are două scopuri: acela de a dezechilibra opinia populației germane asupra celor care conduc, cât și conturarea unor portrete de rusofoni, care refuză dialogul cu politicienii ruși.

„Imaginea Germaniei pe care o creează Kremlinul este aceea a unui cor de rusofobie iraţională din care se disting doar câteva glasuri ale raţiunii”, se arată în studiu.

Nemulțumirile Kremlinului

E important de menționat că unul dintre reproșurile pe care Rusia îl adresează Germaniei se referă la interferența în otrăvirea lui Aleksei Navalnîi. Pentru a se revanșa, Kremlinul pictează Germania ca un păpușar, afirmând fie că soția lui Navalnîi a primit instrucțiuni speciale înainte de a pleca în Germania, fie că ea ar fi cetățean german.

Studiul mai afirmă că, din 2015 și până în prezent, ar fi fost înregistrate peste 700 de cazuri de dezinformare rusească având drept ţintă precisă Germania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *