DEZVĂLUIRI din CEx-ul PSD: ce se căznește să ASCUNDĂ propaganda mediatică a PSD-ALDE!

DEZVĂLUIRI din CEx-ul PSD: ce se căznește să ASCUNDĂ propaganda mediatică a PSD-ALDE!

După multiplele controverse iscate de CEx-ul PSD de la Neptun, Mediastandard.ro vă prezintă o serie de reacții tranșante și la obiect exprimate, în mediul online, de cunoscuți jurnaliști, politologi sau scriitori.

Iată ce se căznește să acundă propaganda mediatică a PSD-ALDE.

Sidonia Bogdan, jurnalist VICE România”E totuși aberant cum a ajuns să se discute despre amnistie ca simplu mijloc de negociere politică. N-am auzit nici prin țările Uniunii Euroasiatice, visul lui Putin, ca dosare în curs sau finalizate cu o sentință sa fie șterse pur și simplu. Amnistie dată strict pentru clasa politică. Cred că nici măcar nu mai realizăm grozăvia ideii”.

Mircea Marian, jurnalist Newsweek România”O chestiune tehnică, de ce rebeliunea lui Firea nu e precum cele ale lui Grindeanu sau Tudose.Firea e primar general, cu vreo 250.000 de voturi în spate, nu poate fi demisă de slugile lui Livache. Firea conduce organizațiile PSD din București și Ilfov. Soțul doamnei, stăpân peste unul din cele mai grase orașe din țară, are probabil o avere (nedeclarată, desigur uriașă). În spatele lui Firea se află și Becali – a se vedea ce i-a dat-o lui Livache, la nunta lui junior –, care are interese imobiliare în zona București-Ilfov. Tensiunile în PSD cresc, sondajele nu arată deloc bine… Nu sunt eu capabil să estimez cine va câștiga meciul dintre Daddy și Vrăji, dar ideea fundamentală ar fi să se bată cât mai aprig, să dea din casă și să se distrugă reciproc”.

”Chiar dacă Firea a pierdut azi (se face referire la CEx-ul de sâmbătă – n. red.), e clar că în PSD se coace o revoltă împotriva lui Daddy. Ce a văzut, azi, activul PSD:
– Au cedat candidatul la Cotro – jenant pentru un partid așa mare – ca să primesscă Daddy OUG-ul de amnistie.
– Bucureștiul și Ilfovul trec în opoziție față de Daddy.
– Intervenția din 10 august a fost o catastrofă – vezi relatarea lui Firea, care spune că Juncker va aborda problema, într-un discurs public.
– Carmen Dan se folosește de MAI ca să îi spioneze și să îi ofere lui Daddy instrumente de șantaj asupra disidenților din partid.
– Toate discursurile lor pompieristice s-au făcut praf după intervenția lui Firea, care le-a sugerat că stau prost în sondaje. 
Pe scurt, C.Ex-ul PSD a fost un succes. Pentru noi.

Sebastian Lăzăroiu, scriitor, sociolog și politolog: ”Atitudinea lui Dragnea fața de Firea am mai văzut-o și in cazul lui Ponta. ‹E prietena mea; îi înteleg supărarea; e dreptul ei să…› În fapt, Firea trebuie să se aștepte de mâine la îmbrățișarea șarpelui – lentă, dar fără greș. Așa l-a omorât pe Ponta, după ce l-a mai folosit o perioadă in scopuri electorale, a recunoscut-o chiar el. Firea trebuie să fie mai deșteaptă, adică să n-aștepte să fie sufocată. Șarpelui trebuie să-i dai repede și scurt direct la cap, înainte să te hipnotizeze”.

”Și ce l-a mai săgetat la inimă pe Liviu azi (se face referire la CEx-ul de sâmbătă – n. red.)  în chiuiturile Firei a fost mesajul subtil pe care femeia i l-a transmis lui Tăriceanu: ‹Vezi că e la mișto asta cu susținerea la prezidențiale. Au aplaudat vreo doi, trei rătăciți, in rest tristețe mare că n-au candidatul lor. Nu pune botul›. Asta in vreme ce ei s-au chinuit de ieri incoace să-i vândă lui Călin entuziasmul PSD de a-și rupe șoșonii în campania electorală de la anul pentru șeful partidulețului ALDE.”

”Partea infricoșătoare, daddy, e că femeia aia, protejata ta (se face referire la ministrul Internelor, Carmen Dan – n. red.), are xeroxuri si cu sms-urile de la tine. Doamne, când o să inceapă ea să descarce o remorcă de sms-uri in fața procuraturii, n-o să fie bine”.

Vladimir Tismăneanu, politolog, profesor și autor a numeroase studii: ”Aşa moare statul de drept: ‹Eu i-am cerut premierului să discute în guvern, să vadă ce acte normative trebuie adoptate pentru ca zecile, sutele de oameni care au fost condamnaţi pe bază de proceduri nelegale să nu fie nevoiţi să ispăşească sau să fie în continuare condamnaţi.› (citatul este preluat din conferința lui Dragnea de sâmbătă, după CEx-ul PSD de la Neptun – n. red.) Ceea ce ne rapesc si ne interzic acesti talhari este ceea ce numeam, in 1990, dreptul la normalitate…”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *