Cum a relatat presa din România scandalul Firea – Carmen Dan EXCLUSIV

Conflictul dintre primarul general al Capitalei, Gabriela Firea și ministrul de Interne, Carmen Dan a făcut furori zilele acestea în presa din România. Scandalul este centrat pe două figuri-cheie din interiorul PSD. Nu de mult, presa vechicula că Primarul Capitalei va fi candidatul PSD la prezidențiale ( „Mergem cu Firea la prezidențiale” Surpriză în PSD, „Firea, candidat PSD la prezidențiale. Mișcarea-cheie a lui Iohannis”). Ca o paranteză, trebuie amintit faptul că de la Traian Băsescu, majoritatea primarilor generali ai Capitalei au candidat la alegerile prezidențiale. Totodată, Carmen Dan a fost mărul discordiei în conflictul dintre Mihai Tudose și conducerea PSD, conflict ce a dus la demisia fostului premier.

Pe 1 septembrie, Libertatea publica un articol intitulat Acuzații grave aduse de Gabriela Firea la adresa lui Carmen Dan: „Ministrul a încercat să paseze răspunderea, incriminându-mă pe mine. Am întrebat-o dacă ne spionează” , în timp ce Antena 3 scria: Gabriela Firea cere demisia lui Carmen Dan de la Ministerul de Interne. 

libertatea.ro
antena3.ro

Războiul s-a purtat în media. După ce Gabriela Firea i-a cerut demisia în ședința CEx PSD de la Neptun, Carmen Dan a venit cu replica în aceeași zi. Mediafax transmitea într-un articol intitulat Prima reacţie a lui Carmen Dan, după ce Firea i-a cerut demisia că ministrul de Interne declara că: situaţia s-a tranşat în Comitetul Executiv, prin vot” și că „este important ce s-a discutat în Cex, eu pot lucra cu Primăria Capitalei. Aici nu vorbim de persoane, ci despre instituţii”

Mediafax.ro

Departe de a se fi calmat spiritele, conflictul a înglobat acum și alți actori. Liderul PSD, Liviu Dragnea a devenit ținta acuzațiilor primarului general, după ce acesta i-a luat apărarea lui Carmen Dan. „Vă amintiţi momentul Arena Naţională- Simona Halep. A doua zi a apărut pe Facebook un colaj că de fapt nu am fost huiduită eu, ci Simona Halep. Acela a fost transmis intenţionat cu aprobarea lui Liviu Dragnea, aşa mi-au spus oameni din partid”, a declarat Firea.

Adevarul.ro
playtech.ro

Trebuie amintit că ieșirea Gabrielei Firea e în ton cu alte mișcări tectonice din PSD. Nu de mult, Ecaterina Andronescu îi cerea lui Liviu Dragnea, printr-o scrisoare deschisă, să facă „un pas în spate” de la șefia PSD. Rămâne de văzut în ce direcție va merge acest conflict și cum va fi el tranșat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *