X continuă să reinventeze roata. Elon Musk spune că platforma va elimina funcția ”block”

Elon Musk spune că X, fosta Twitter, va elimina posibilitatea de a bloca alți utilizatori de pe platformă. Miliardarul pare convins că una dintre funcțiile de bază ale rețelelor de socializare nu este justificată.

Anunțul a fost făcut într-un tweet (sau postare) adresat unui cont ce întreba dacă există ”vreodată un motiv pentru a bloca sau a da mute cuiva”.

„Block va fi eliminată ca  «funcție», cu excepția DM-urilor”, a scris Musk. Într-o postare ulterioară a oferit explicația că opțiunea „nu are niciun sens”.

Multe lucruri fără sens s-au întâmplat de când Musk a cumpărat Twitter – cum ar fi schimbarea de brand a unei platforme, care și-a tranformat numele într-un sinonim pentru postări. A putea bloca un cont este o funcție de bază pentru orice rețea de socializare serioasă și una care oferă utilizatorilor șansa să-și modereze singuri feed-ul personal.

Dincolo de asta, însă, funcția block reprezintă cea mai eficientă metodă prin care oamenii pot scăpa de conturile care îi hărțuiesc sau le fac stalking online. Nu e o întămplare că implementarea ei a devenit endemică în peisajul platformelor social media.

The Verge notează că Musk a mai declarat în trecut că vrea ca opțiunea block să fie eliminată de pe X, cel mai recent în luna iunie, când a afirmat că preferă o „versiune mai puternică a funcției mute”. Partea plină a paharului este că Musk are un istoric de a se precipita când vorbește despre planurile pentru X. Multe dintre promisiunile sale încă sunt așteptate, iar eliminarea funcției block pare că se va adauga, de-acum, pe listă.

Cu toate acestea, Reuters afirmă că atât Google, cât și Apple dispun de o politică ce fac ca opțiunea block să fie obligatorie pentru rețelele de socializare care doresc să fie accesate în magazinul lor de aplicații. Nu ar fi o premieră ca Musk să primească o excepție cu privire la aceste reguli, însă eliminarea funcției block ar fi o mișcare semnificativă ce ar genera efecte neplăcute.

Până ce o decizie va fi luată e bine de notat că utilizatorii au primit negativ anunțul lui Musk. De la comunitatea Notes (care a atașat o etichetă la postarea miliardarului în care se vorbește despre importanța funcției block) și până la utilizatori care au fost de acord cu el de-a lungul timpului, Musk a ales să poarte o bătălie extrem de nepopulară.

3 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *