Pandele își face propria televiziune. CNA a dat aviz pozitiv postului finanțat de Consiliul Local Voluntari

Marți, Primăria localității Voluntari, condusă de Florentin Pandele, a primit licență pentru un post TV de Ilfov și București. Consiliul Național al Autovizualului a aprobat acordarea unei licențe regionale pentru postul de televiziune finanțat de Consiliul Local Voluntari.

Metropola TV se va concentra pe „ştirile şi evenimentele bune care se întâmplă în Bucureşti şi Ilfov”, potrivit unuia dintre coordonatorii proiectului, Alex Căutiș, conform stiripesurse.ro.

Acesta a mai declarat despre proiectul inițiat anul trecut că : „Nu înseamnă că dacă e finanţată de Consiliul Local Voluntari trebuie să aibă doar ştiri din Voluntari. Nu este televiziunea lui Pandele, ci a Consiliului Local Voluntari. Îmi doresc să fie un model şi pentru alte primării. Nu este un canal propagandistic. (…) Ne dorim să umplem un gol care e în mass-media naţională. Televiziunile au creat o apetenţă pentru subiecte negative, cum ar fi crimele sau tragediile. Televiziunile nu se înghesuie să difuzeze subiecte pozitive şi despre oamenii care fac lucruri lăudabile. Vrem să scoatem în evidenţă lucruri exemplare care pot da oamenilor satisfacţie. Ştirile cu iz negativ fac astăzi carieră, rating. Îmi doresc ca ştirile să fie făcute într-un stil deontologic. Ne dorim să avem ştiri din alt spectru, să facem ştiri din lucrurile bune care se întâmplă în Bucureşti şi Ilfov”.

Una dintre cele doua persoane care au votat împotriva acestei decizii este Dorina Rusu. Ea consideră că „Există riscul ca programele de acolo să se transforme într-o campanie electorală continuă.(…) Mă interesează faptul că televiziunea e finanţată de Consiliul Local. Am mai văzut astfel de model de televiziune, dar n-am mai văzut ca un Consiliu Local să investească atâţia bani într-o televiziune. E o investiţie foarte mare din banii cetăţenilor. Domnul Pandele putea să facă o televiziune din banii săi. Banii aceia de la contribuabili puteau fi folosiţi în alte scopuri, pentru infrastructură de exemplu.”

Dar Alex Căutiș punctează că are o emisiune, „Rezolvator”, care își propune să rezolve probleme și care va fi un etalon pentru televiziune.

Nu numai că vom prezenta o situaţie problematică, ci vom încerca să o şi rezolvăm. O să disecăm această problemă până la cele mai mici amănunte”, a afirmat acesta.

În televiziunea Metropola TV s-a investit 1 milion de euro, principalii acționari fiind Consiliul Local Voluntari și echipa de fotbal Voluntari. Ea va emite HD și va avea conținut generalist.

Postul TV va fi operat de o companie a Consiliului Local Voluntari, Publivol Creativ, condusă din octombrie de jurnalistul Alex Căutiș care declară că „există speranţe ca televiziunea să pornească într-o lună”. Metropola TV va începe cu 10 angajați și va avea sediul în Casa Presei Libere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *