Un nou studiu arată cât timp petrec românii pe telefon și câți dețin un smartphone

Statisticile făcute recent dovedesc că majoritatea românilor utilizează internetul și dispozitivele de tip smart într-un număr mai mare decât ne-am imaginat.

În România, s-a înregistrat la începutul anului că peste 95% din români ce utilizează internetul, având vârste între 16 și 64 de ani. Peste 90% în toate categoriile de vârstă au utilizat sau utilizează un telefon inteligent, potrivit playtech.ro.

Tinerii sunt cei care folosesc cel mai des telefoanele cu acces la internet, în timp ce 17% din respondenți folosesc un telefon clasic – aceștia fiind în rândul persoanelor cu vârste între 55 și 64 de ani,  .

Media timpului petrecut pe internet de pe calculatoare și tablete este de peste patru ore, iar de pe telefon este cu o oră mai puțin.

87% deține un calculator sau laptop, iar peste 45% din utilizatorii internetului au achiziționat și o tabletă. Ceasurile de tip smart nu sunt atât de populare întrucât doar aproximativ doar 12% dețin un astfel de dispozitiv, majoritatea fiind bărbați. Nici gadgeturile din categoria case inteligente nu sunt de mare succes în țară, deoarece doar 6% din utilizatorii internetului au o brățară inteligentă, pe când deținătorii de VR sunt de doar 2%.

În ceea ce privește presa scrisă aceasta este în scădere pentru că este citită doar aproximativ 30 de minute pe zi, în timp ce variantei digitale îi este dedicat peste 50 de minute zilnic.

Studiul a fost dezvoltat de eMarketer și Starcom, în parteneriat cu GlobalWebIndex. Aceștia oferă date cu privire la utilizarea media la nivel global și acoperă 41 de țări, precum și România, arată playtech.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *